Ακαρνανικά Νέα

Η μεγαλειώδης παρέλαση για τα 200 χρόνια της επετείου της Επανάστασης του 1821 έκλεψε την παράσταση. Για πρώτη φορά στην παρέλαση πήραν μέρος έφιππα τμήματα με στολές περασμένων ετών καθώς και τμήμα του Ιερού Λόχου.

Επίσης παρουσιάστηκαν όλες οι σημαίες της Επανάστασης αλλά και παραδοσιακές φορεσιές από πολλές περιοχές της χώρας μας.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα σύγχρονα μέσα των ένοπλων δυνάμεων της χώρας μας.

Πέρα από τα αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής αεροπορίας, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και τα Rafale τρης Γαλλικής Πολεμικής αεροπορίας, F16 της αεροπορίας των ΗΠΑ, καθώς και εντυπωσιακά αεροσκάφη από την Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική.

Την παρέλαση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ, Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο Πρίγκηπας της Ουαλίας και διάδοχος του Βρετανικού θρόνου Κάρολος, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν και πλήθος πρεσβευτών και πολιτικών.

Αναλυτικά στην παρέλαση συμμετείχαν:

Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.
Παιδιά με παραδοσιακές στολές.
Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.ά.)
Έφιππο τμήμα.
Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές ναύτη.
Αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση. Μεταξύ άλλων, θα διέλθουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale, καθώς και βρετανικών Voyager. Επίσης, θα διέλθουν ελικόπτερα NH-90 και Kiowa Warrior -τα οποία θα πετάξουν για πρώτη φορά στον ουρανό της Αττικής- καθώς και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B.
Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν επετειακό άρμα μάχης και συστήματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων (Sperwer).
Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και «Βέλος».
Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.
Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.