Ακαρνανικά Νέα

Η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει και υλοποιεί λεπτομερές σχέδιο για την ανάπλαση και την ανάδειξη περιοχών του Δήμου μας σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα με σκοπό, αφενός την αξιοποίηση και την αναβάθμισή τους κι αφετέρου την αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Εξάλλου η φωνή της Δημοτικής αρχής ήταν, είναι και θα παραμείνει αδέσμευτη και διεκδικητική για όλα όσα ο Δήμος μας δικαιούται και αξίζει, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πράξεις μας καθημερινά, όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο ξεκινήσαμε την προσπάθεια προκειμένου να παραχωρηθεί στο Δήμο μας από το Ελληνικό Δημόσιο, για πολυετή χρήση, ένα εμβληματικό σημείο του Δήμου, το νησάκι της Κουκουμίτσας.

Παρά τις δυσκολίες και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της κρατικής μηχανής, εμείς με σχέδιο, με επιμονή και υπομονή καταφέραμε σε σύντομο –δεδομένων των δυσκολιών- διάστημα να πετύχουμε το στόχο μας.
Έτσι, παρόλο που από το 2012 η Σάλτινη κι η Κουκουμίτσα είχαν συμπεριληφθεί λόγω των μνημονίων στη «μαύρη» λίστα των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ που προορίζονταν για εκποίηση στους δανειστές, χάρη στη μεγάλη εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτει η δημοτική αρχή αλλά και τους λεπτούς χειρισμούς της, ο παραπάνω στόχος που έμοιαζε ακατόρθωτος πριν μερικά χρόνια να γίνεται σήμερα πραγματικότητα.

Κι αυτό γιατί πριν λίγες μέρες η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) με το 9028/23.6.2023 έγγραφό της, μας ενημέρωσε ότι συμφωνεί στην παραχώρηση της Κουκουμίτσας στο Δήμο μας, «με σκοπό τη διαφύλαξη κι ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και ταυτόχρονη ήπια τουριστική ανάπτυξη μέσω της φιλοξενίας υπαίθριων εκδηλώσεων» κατ΄αρχάς για 15 χρόνια και με ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα το ποσό των 5.000 ευρώ/έτος.

Έτσι σήμερα με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια πληροφορούμε όλους εσάς, τους δημότες και τις δημότισσες, ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 30ης Ιουνίου 2023, που πραγματοποιήθηκε στην Κατούνα η παραχώρηση έγινε ομόφωνα δεκτή και βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την τυπική υπογραφή της σχετικής διοικητικής πράξης.

Στη συνέχεια ο επόμενος κι ακόμη μεγαλύτερος στόχος της δημοτικής αρχής, για τον οποίο πιστεύουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε με επίσημες ανακοινώσεις, είναι η ολοκληρωμένη αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της Σάλτινης της Βόνιτσας, μιας περιοχής που τα, αναπτυξιακού χαρακτήρα, έργα που έχουμε ήδη σχεδιάσει και δρομολογούμε, θα αναβαθμίσουν την περιοχή, θα εκτοξεύσουν την τουριστική κι οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, ικανές να λύσουν το τοπικό πρόβλημα της ανεργίας και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.