Ακαρνανικά Νέα

Τη μνήμη των 22 ανδρών του ναρκαλιευτικού Πηνειός οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στις 24 Οκτωβρίου 1945 όταν το πλοίο που πραγματοποιούσε επιχείρηση ναρκαλιείας δυτικά της Πρέβεζας, προσέκρουσε σε νάρκη και βυθίστηκε τίμησε την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η πόλη της Πρέβεζας.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παραβρέθηκαν οι φορείς της περιοχής ( ανάμεσά τους ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ιονίου πλοίαρχος Παναγιώτης Γιαννουδάκης, η λιμενάρχης Ματίνα Μαργέλη,ο διοικητής της ΑΕΝ Παύλος Τιφτικίδης,εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών , ενώσεων αποστράτων .ο προϊστάμενος Α’θμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Μιχάλης αλλά και αντιπροσωπείες του 1ου,του 3ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

Επίσης για μια ακόμη χρονιά με πρωτοβουλία της τοπικής Ένωσης και του Προέδρου της Διονύση Παππά φόρο τιμής στους πεσόντες απότισαν αρκετοί απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού όχι μόνο από την Πρέβεζα αλλά την Αθήνα, τον Πύργο Ηλείας, τα Γιάννενα και την Άρτα.

Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στο χρονικό της ημέρας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κατηνιώτης πλωτάρχης εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού. Ακολούθησε η αναφώνηση των ονομάτων των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνωστου Ναύτη αλλά και ρίψη στεφάνου στο σημείο όπου έγινε η ανατίναξη του Πηνειός με σκάφος που διέθεσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

kanalakinews.gr