Ακαρνανικά Νέα

Σχετικά με την υπογραφή της ιστορικής αμυντικής συμφωνίας μεταξύ της χώρας μας και της Γαλλίας, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός που έβαλε τη σφραγίδα του στην πιο μεγάλη διπλωματική και αμυντική συμφωνία της χώρας, στη σύγχρονη εποχή.

Η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία ξεκίνησε με την αγορά των 24 αεροσκαφών Rafale που δίνουν επιχειρησιακό και τακτικό πλεονέκτημα στην Πολεμική μας Αεροπορία. Συνεχίζεται με τις 3 σύγχρονες φρεγάτες Belharra, πλήρως εξοπλισμένες με ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα, με τη δυνατότητα απόκτησης και τέταρτης, που θα είναι τα πιο ισχυρά πλοία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Η συμφωνία κορυφώνεται με τη ρήτρα αμυντικής συνδρομής που σημαίνει ότι Ελλάδα και Γαλλία θα συνδράμουν η μία την άλλη, σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, χτίζει ισχυρές συμμαχίες, μετατρέπει την Ελλάδα σε δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Η αμυντική και στρατηγική συμφωνία με τη Γαλλία, έχει τη συναίνεση όλου του ελεύθερου κόσμου, εντάσσεται στην ενίσχυση του δυτικού συστήματος ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το κυριότερο: έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Κορυφαίες στρατηγικές επιλογές, όπως αυτή, χαρακτηρίζονται από εθνική ενότητα.»