Ακαρνανικά Νέα

6 μήνες παράταση, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024 δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την έκδοση βεβαιώσεων όρων δόμησης και προεγκρίσεων για τα κατά παρέκκλιση οικόπεδα, ικανοποιώντας το αίτημα που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, τόσο σε συναντήσεις του με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, όσο και με την ερώτηση 892/26-09-23 που κατέθεσε στη Βουλή.

Η διάταξη προβλέπει τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες που ίσχυαν μέχρι τις 30/09/23 από το άρθρο 40, παρ. 1 του Νόμου 4759/2020, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 110 του Ν.5007/2022. Η παράταση είναι ενταγμένη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας (άρθρο 24), του οποίου η συζήτηση ξεκινά αύριο Παρασκευή στις Επιτροπές της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Κατά τις επαφές που είχα με τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά, αλλά βεβαίως και στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή για το θέμα, είχα επιμείνει ιδιαιτέρως και συγκεκριμένα σε εξάμηνη παράταση. Και αυτό διότι είχα ενημερωθεί ότι οι 1.613 αιτήσεις που είχαν ήδη κατατεθεί στη Λευκάδα δεν θα μπορούσαν να διεκπεραιωθούν σε μόνο 3 μήνες που ήταν η προθεσμία την οποία εξέταζε αρχικά το Υπουργείο.

Η Λευκάδα έχει πολύ μικρούς κλήρους και γνωρίζει μια έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, ενώ πάνω από το 10% των αιτήσεων πανελλαδικά για κατά παρέκκλιση δόμηση έχουν κατατεθεί στο νησί μας. Αυτά τα είχα υπόψη μου όταν διατύπωνα το αίτημα για εξάμηνη παράταση και οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Υφυπουργό κ. Ταγαρά και στην Κυβέρνηση, διότι έλαβαν υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες του νομού μας. Συνεχίζουμε, πάντα με σεβασμό στον πολίτη και την ιδιοκτησία του.»