Ακαρνανικά Νέα

Επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ο οποίος επιβεβαίωσε την εξασφάλιση των 140.000.000 ευρώ για την υλοποίηση του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας από το υφιστάμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όταν τον περασμένο Νοέμβριο δημοσιοποίησα πρώτος την απένταξη του έργου του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης, λόγω των έκτακτων αναγκών που δημιούργησαν οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, είχα δώσει παράλληλα μία διαβεβαίωση: ότι το έργο ήταν εξασφαλισμένο και ότι η χρηματοδότησή του θα γινόταν από άλλη πηγή.

Είχα την υπόσχεση του ίδιου του Πρωθυπουργού, στον οποίο είχα μεταφέρει τις ανησυχίες της λευκαδίτικης κοινωνίας κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, και τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις τόσο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, στον οποίο είχα καταθέσει και σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, όσο και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Νίκου Παπαθανάση, τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την συνεργασία μας και την προτεραιότητα που έδωσαν στο έργο.

Σήμερα, ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε όσα λέγαμε όλους τους προηγούμενους μήνες στους Λευκαδίτες: όλα θα εξελιχθούν ομαλά, το έργο είναι εξασφαλισμένο και δρομολογείται το επόμενο χρονικό διάστημα με άλλη χρηματοδότηση από τον προσωρινό ανάδοχο που έχει ήδη αναδειχθεί με διαγωνισμό, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την θετική αυτή εξέλιξη, διότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για όλη την περιοχή, το οποίο τα επόμενα χρόνια θα δώσει λύση στο οξυμένο πρόβλημα της ύδρευσης που απασχολεί το νησί μας.

Τα μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης προχωρούν, για την Ελλάδα του μέλλοντος, για τη Λευκάδα του 2030.»