Ακαρνανικά Νέα

Νέα συνάντηση είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Βασιλικής.
Κατά τη συνάντηση υπήρξε ταυτόχρονη επικοινωνία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Ιωάννη Καρβέλη και με εκπρόσωπο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο θα συμμετάσχει στην υλοποίηση του έργου με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
Κατά τη συζήτηση αποφασίστηκε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με Τεχνικό Κλιμάκιο της 6ης ΥΠΕ, θα επισκεφθεί το ΚΥ Βασιλικής την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου για αυτοψία. Με βάση και την μελέτη που υπάρχει ήδη, η οποία εκπονήθηκε δωρεάν από τον πολιτικό μηχανικό κ. Χρήστο Κατηφόρη, και την οποία είχε καταθέσει επίσημα ο Βουλευτής στο Υπουργείο Υγείας και στην 6η ΥΠΕ τον Ιούνιο του 2020, θα καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας.
Το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο επαναβεβαίωσαν ότι χάρη στην προεργασία που έχει γίνει με τη μελέτη, το έργο θα είναι από τα πρώτα που θα προχωρήσουν άμεσα, ενώ εξέφρασε την πρόθεση να προχωρήσει με τη διαδικασία της μελετοκατασκευής, την προκήρυξη δηλαδή διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου ο οποίος θα αναλάβει και τη τελική μελέτη αλλά και την υλοποίηση του έργου.
Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:
«Έπειτα από μια προσπάθεια που ξεκίνησα από την αρχή της δεύτερης κοινοβουλευτικής μου θητείας, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να δώσουμε στη Νότιο Λευκάδα μία πρότυπη μονάδα υγείας ικανή να εξυπηρετήσει σωστά τους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες, φτάσαμε σε μία θεωρώ πολύ ικανοποιητική λύση για την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής.
Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει στη χώρα πρωτοφανή κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης για επενδύσεις, αποφασίστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να διατεθούν περίπου 270.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή 156 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα.
Το Κέντρο Υγείας Βασιλικής θα είναι ανάμεσα στα 10 πρώτα που θα προχωρήσουν – και μάλιστα, όπως αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ, με μελετοκατασκευή, μια διαδικασία πιο γρήγορη και συμφέρουσα για το δημόσιο. Το ΚΥ Βασιλικής είναι μόλις το 3ο που το επισκέπτεται το ΤΑΙΠΕΔ σε όλη τη χώρα, κάτι που επίσης επιβεβαιώνει την ωριμότητα του έργου.
Πιστεύω ότι με την ανάληψη της διαδικασίας από το ΤΑΙΠΕΔ εφεξής θα προχωρήσουμε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε βεβαίως να πιέζουμε, ώστε η Νότια Λευκάδα να αποκτήσει σύντομα ένα σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό και εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας.»