Ακαρνανικά Νέα

Από την Τετάρτη 15 Μαΐου θα βρίσκεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Λευκάδας κλιμάκιο από το Τμήμα Ανάπτυξης Τεχνικής Υποστήριξης του Ελληνικού Κτηματολογίου, καθώς και μηχανικός, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή της επόμενης φάσης του επαναπροσδιορισμού, που αφορά 174 ΚΑΕΚ στις κοινότητες Τσουκαλάδων, Απόλπαινας και Αλεξάνδρου, και συγκεκριμένα στις εξής ενότητες:

ΕΝΟΤΗΤΑΟΤΑΠΛΗΘΟΣ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΩΝ
340060602Απόλπαινα104
340370705Τσουκαλάδες53
340051205 Αλέξανδρος17
340051206Αλέξανδρος
ΣΥΝΟΛΟ 174

Ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, κατά την οποία οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα του έργου και η επίσκεψη του κλιμακίου. Το πρώτο στάδιο που ξεκινά μεθαύριο, αφορά την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ακινήτων που επηρεάζονται από τις αυτοψίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για την υπόδειξη των ορίων των ιδιοκτησιών.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όπως είχα δεσμευθεί, ξεκινά την Τετάρτη η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος σε επιλεγμένες περιοχές του επαναπροσδιορισμού. Πρόκειται για μία πρόταση που είχα καταθέσει σε συναντήσεις μου στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κτηματολόγιο, ενώ σχετικά έχω ενημερώσει τόσο τον Δήμαρχο, κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, όσο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και εκπροσώπους των κατοίκων των Τσουκαλάδων, σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο μου.

Ελπίζουμε να υπάρχει ανταπόκριση από τους πολίτες των συγκεκριμένων γεωτεμαχίων, να εξελιχθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να επεκτείνουμε την εφαρμογή του και στις υπόλοιπες περιοχές του επαναπροσδιορισμού».