Ακαρνανικά Νέα

Συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, καθώς και με τον Υφυπουργό, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την Υγεία στο νομό, με επίκεντρο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Το σημαντικότερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η έγκριση για την προκήρυξη 4 θέσεων μονίμων ιατρών στο Νοσοκομείο, η οποία υπεγράφη από τον αρμόδιο Υφυπουργό, με ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων τις 12 Μαρτίου 2024. Η προκήρυξη αφορά συνολικά 704 θέσεις μονίμων ιατρών, ενώ για τη Λευκάδα οι 4 ειδικότητες είναι χειρουργικής, αναισθησιολογίας, βιοπαθολογίας και εσωτερικής παθολογίας.

Ο Βουλευτής, αν και αναγνώρισε τις σοβαρές ελλείψεις σε πανελλαδικό επίπεδο εντατικολόγων και αναισθησιολόγων, επεσήμανε στον Υπουργό την ανάγκη να στελεχωθεί ώστε να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, η οποία διαθέτει 6 πλήρως εξοπλισμένα κρεβάτια. Μετέφερε ακόμη την αγωνία των εργαζομένων με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) σε υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης του Νοσοκομείου, με τους οποίους ο Βουλευτής είχε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα, όπου συζητήθηκε η επικείμενη λήξη των συμβάσεων τον Ιούνιο καθώς και οι εναλλακτικές για το μέλλον.

Ενημέρωσε ακόμη τον Υπουργό για την αξιοποίηση της περιουσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας και, ιδιαίτερα, του ιστορικού κτιρίου του πρώην Ξενοχοδείου «Αβέρωφ», όπου  ο διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος αξιοποίησης του ακινήτου βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Τέλος, κάλεσε τον κ.Γεωργιάδη, να επισκεφθεί τη Λευκάδα, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι η επίσκεψη θα προγραμματιστεί αμέσως μόλις το πρόγραμμα του Υπουργού το επιτρέψει.