Ακαρνανικά Νέα

Στη Λευκάδα βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Παυλίνα Καρασιώτου, και το Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστα Καραγκούνη. Το κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τον Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, αιρετούς και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε διαδοχικά τον Δήμο, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, και Αντιδημάρχους, την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, όπου συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες, κ. Αντώνη Δουβίτσα και κ. Ευτύχιο Ζουριδάκη, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο και το Δικαστικό Μέγαρο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο κέντρο της Λευκάδας.

Σχετικά με την επίσκεψη ο Βουλευτής κ.Καββαδάς δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα στη Λευκάδα τον Υφυπουργό και φίλο, Γιάννη Μπούγα, ο οποίος βρέθηκε στο νησί μας, επικεφαλής κλιμακίου, για να ενημερώσει για το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και να συζητήσει με τοπικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Κατά την επίσκεψή του στο Δικαστικό Μέγαρο συναντήθηκε και συζήτησε διεξοδικά με δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας για τα θέματα που τους απασχολούν.

Από πλευράς μου, ευχαρίστησα τον Υφυπουργό για τη βοήθεια που μας έδωσε το Υπουργείο τα προηγούμενα χρόνια, καθώς από το 2020 έχουν διατεθεί περισσότερα από 130.000 ευρώ για εργασίες βελτίωσης του Δικαστικού Μεγάρου και του περιβάλλοντος χώρου, ενώ επιπλέον αναφέρθηκα στις ανάγκες που υπάρχουν για την περαιτέρω βελτίωση του κτιρίου και των υπηρεσιών, ενόψει και της αναβάθμισης του Πρωτοδικείου Λευκάδας, στο οποίο πλέον ενσωματώνονται και τα Ειρηνοδικεία Λευκάδας και Βόνιτσας.

Η Κυβέρνηση έχει να επιδείξει χειροπιαστό έργο και σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, γι’ αυτό στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, καλούμε τους πολίτες να εγγυηθούν με την ψήφο τους την πολιτική σταθερότητα. Για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και στην Ευρώπη τις μεγάλες νίκες που χρειάζεται η Ελλάδα.»