Ακαρνανικά Νέα

Επανειλημμένες συναντήσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς για το θέμα των καθυστερήσεων στο έργο της αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό του 2015 στους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους σε 17 χωριά της Νοτίου Λευκάδας, ύψους 350.000 περίπου ευρώ.

Ο Βουλευτής σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων, είδε εκ νέου για το θέμα τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Τσακίρη και τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτριο Σκάλκο. Ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση του έργου και μετέφερε τις αντιδράσεις των κατοίκων της Νοτίου Λευκάδας για το γεγονός ότι 6 ολόκληρα χρόνια μετά το σεισμό δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Τόνισε ότι, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έχει λάβει και ο ίδιος σε παλαιότερες παρεμβάσεις του στο Υπουργείο, υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση και ως εκ τούτου το έργο, με εξαίρεση ελάχιστες τεχνικές λεπτομέρειες που μπορούν να διορθωθούν, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει άμεσα.

Ζήτησε την παρέμβαση του Υφυπουργού προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου ώστε να υπάρξει πρόοδος στο έργο. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Σε επανειλημμένες συναντήσεις μου το προηγούμενο διάστημα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Τσακίρη, στην κοινή μας συνάντηση με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σκάλκο, τους ενημέρωσα για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη από το σεισμό του 2015 στα χωριά Αθάνι, Δράγανο, Κομηλιό, Χορτάτα, Μάναση, Νικολής, Άγιος Πέτρος, Εξάνθεια, Άγιος Ηλίας, Καλαμίτσι, Ράχη, Μαραντοχώρι, Σύβρος, Βουρνικάς, Βασιλική, Καρυά και Εγκλουβή και ζήτησα την παρέμβασή τους για να ολοκληρωθούν.

Παράλληλαέχω επικοινωνήσει και με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, αλλά και με τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, παροτρύνοντάς τους να προωθήσουν το έργο για ολοκλήρωση, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, στο πλαίσιο του τρέχοντος Περιφερειακού και Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης.

Πολλοί τοπικοί πρόεδροι και κάτοικοι από τα χωριά αυτά έχουν ζητήσει επανειλημμένα την παρέμβασή μου για να δώσω λύση σε όποια προβλήματα κρατούν το έργο βαλτωμένο από το 2016. Αυτός ήταν εξάλλου ο λόγος που επεδίωξα και είχα όλο αυτό το διάστημα αλλεπάλληλες συναντήσεις για το θέμα, αρχικά για τις πιστώσεις και τώρα για να ξεπεραστούν κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Με καλυμμένο πλέον το κομμάτι της χρηματοδότησης, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο είναι πρόθυμο να συνδράμει και σε τεχνογνωσία, ώστε τα όποια τεχνικά προβλήματα και λεπτομέρειες υπάρχουν να ξεπεραστούν. Το βέβαιο είναι ότι δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις. Με δεδομένο ότι έχουμε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις και όλοι έχουν θετική διάθεση να βοηθήσουν, είμαι αισιόδοξος ότι το έργο θα προχωρήσει και μία εκκρεμότητα που υπάρχει από το σεισμό του 2015, και ως ενταγμένο έργο από το 2016, επιτέλους θα κλείσει και οι δημόσιοι χώροι θα αποκατασταθούν.»