Ακαρνανικά Νέα

Με αφορμή την επιστολή με αρ.πρωτ.1965/29-01-24, σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών από τη διάβρωση στην ακτή και το δρόμο του Αγίου Ιωάννη Λευκάδας, που υπογράφουν πολίτες της περιοχής, και κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στον Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, διευκρινίζονται τα εξής:

Έπειτα από τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλος» τον Νοέμβριο του 2021, ο Βουλευτής είχε επανειλημμένες συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών. Τον Ιανουάριο του 2022 εγκρίθηκε σε πρώτη φάση το ποσό των 180.000 ευρώ.

Έπειτα από νέες συναντήσεις και με αίτημα του Βουλευτή για να δοθούν χρήματα συγκεκριμένα για την αποκατάσταση της παραλίας του Αγίου Ιωάννη, εκδόθηκε το υπ’αριθμ.31648/18-05-2022 έγγραφο με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού για χρηματοδότηση του Δήμου Λευκάδας με το ποσό των 400.000 €, ονομαστικά για την εκτέλεση του Έργου Αποκατάστασης – θωράκισης ακτής Αγίου Ιωάννη.

Στην απόφαση τονίζεται ότι η χρηματοδότηση του ποσού θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ, με προθεσμία ισχύος της απόφασης 24 μήνες από την έκδοσή της.  

Την απόφαση του Υπουργείου μπορείτε να δείτε εδώ