Ακαρνανικά Νέα

Παραλήφθηκαν σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας τα 15 νέα, σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης που θα εξοπλίσουν τη Νεφρολογική κλινική. Τα μηχανήματα προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο με διαγωνισμό, αφού εξασφαλίστηκε έκτακτη ενίσχυση από την 6η ΥΠΕ ύψους 230.000 έπειτα από παρέμβαση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Πρόκειται για μια κορυφαία και ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, πολύ σημαντική για την Λευκάδα αλλά και για εμένα προσωπικά. Από τον Ιανουάριο του 2018 αγωνίζομαι για να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο μας με αυτά τα μηχανήματα, που θα βελτιώσουν καταλυτικά την καθημερινότητα δεκάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι έμπαιναν μέχρι σήμερα ήταν αναγκασμένοι να μπαίνουν σε λίστα αναμονής για να εξυπηρετηθούν από το Νοσοκομείο Λευκάδας και όταν δεν υπήρχαν διαθέσιμα μηχανήματα αναγκάζονταν να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για μια διαδικασία από την οποία εξαρτάται η ζωή τους.

Ήταν για εμένα κοινωνικό, ένα ανθρωπιστικό καθήκον, αλλά και θέμα τιμής να συνεχίσω τον αγώνα που ξεκίνησα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν βρήκα ανταπόκριση πέρα από μια επιστολή της τότε ηγεσίας του  Υπουργείου με την οποία ουσιαστικά μετέθεσε το θέμα στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, χωρίς καμία συνέχεια.

Βασικός μου στόχος ήταν να τα εξασφαλίσουμε γρήγορα, γι’ αυτό και δεν ήθελα με κανένα τρόπο να πάμε μέσω ΕΣΠΑ, όπου οι διαδικασίες είναι αρκετά γραφειοκρατικές και περίπλοκες και θα χρειαζόμασταν περίπου δύο χρόνια επιπλέον. Για να αποφύγω περαιτέρω καθυστερήσεις, έπειτα από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, ζήτησα τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ώστε να εξασφαλίσουμε τις πιστώσεις και, στη συνέχεια, συνεργαστήκαμε με το Νοσοκομείο Λευκάδας για να προχωρήσει γρήγορα ο διαγωνισμός.

Έχω πει πολλές φορές ότι τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με συλλογική προσπάθεια. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη και το Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Ιωάννη Μπάκαβο, καθώς και την Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, κ. Κωνσταντίνα Αυδίκου, για τη συνεργασία και τη συμβολή τους ώστε να τελειώσει αίσια αυτή η Οδύσσεια.

Κάθε συμβολή στον τόπο μου είναι για μένα μια επιβράβευση – όμως η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Το να προσφέρεις γραμμή ζωής στους συμπολίτες σου, το να συμβάλλεις στο να έχουν την περίθαλψη που τους αξίζει, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, είναι μεγάλη στιγμή στην πορεία κάθε πολιτικού. Εύχομαι καλορίζικα τα μηχανήματα και να προσφέρουν ποιότητα ζωής και υγεία στους νεφροπαθείς συμπολίτες μας.»