Ακαρνανικά Νέα

Με την υπαριθμον 291/2021 απόφαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αγορά φορτηγού μοντέλο 2003 και EURO 3 ,μικτού φορτιού 26 τονων και ωφέλιμο 13 τόνων (6Χ4) και αγοράστηκε τελικά φορτηγό μάρκας ΜERCEDES ACTROS 2648 μοντέλο 2003 έναντι ποσού 55000 ευρώ.

Μετα από προσφορές που ζητήσαμε σε εταιρίες πώλησης φορτηγών η τιμή του ήταν 31000-33000 ευρω, μαλιστα η διακήρυξη του κ. Δήμαρχου απαιτούσε το φορτηγό να παραδοθεί σε 10 μέρες……Την τιμή μπορεί να την αναζητήσει ο καθένας στα site πώλησης οχημάτων. Ο εκπρόσωπος μας στην οικονομική επιτροπή κ .Περλης Απόστολος κάλεσε τον κ. δήμαρχο και τα μέλη της πλειοψηφίας στην ΟΕ να ματαιώσουν τον εν λόγω διαγωνισμό ως ασύμφορο οικονομικά για το δήμο παρόλο αυτά ο κ. δήμαρχος τον αγνόησε και προχώρησε στην αγορά και πληρωμή του φορτηγού με το υπαριθμον Α1227/2021 ένταλμα πόσου 55000 € για τους δικούς του λογούς. Μάλιστα σε ένα φορτηγό που χρήζει πάρα πολλές επισκευές και δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Οι αγορές σας κύριε Αποστολάκη είναι ιδιαίτερα επιζήμιες για τον δήμο και ιδιαίτερα ωφέλιμες για τους προμηθευτές. Φαντάζομαι αν αγοράζετε για τον εαυτό σας αυτοκίνητο σίγουρα δε θα αγοράζατε αυτό το φορτηγό των 18 ετών στην τιμή των 55000€ και δεν θα ήσασταν τόσο large τόσο εσείς και οσο και ο αντιδήμαρχος σας αρμόδιος για φορτηγά του δήμου κ Τσακαλης ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα και υπεράσπιζε την αγορά του φορτηγού.

Ας μιλήσουν οι έχοντες μηχανήματα για το κόστος του ανωτέρω φορτηγού.

Επιπρόσθετα τα περισσότερα οχήματα του δήμου είχαν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας τουλάχιστον μια 5 ετια με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο δήμος και να αναγκαστεί να πληρώσει από 40000€ που ήταν κανονικά σε 80000€ και να ζημιώσετε ξανά οικονομικά τον δήμο.

Καμία ανάληψη ευθύνης καμία παραίτηση από κανέναν , οι δημότες πληρώνουν το μάρμαρο με διπλάσια τέλη κυκλοφορίας καθώς βεβαιωθήκαν από την Δ ΟΥ ,και μην προσπαθήσετε να τα φορτώσετέ στους υπάλληλους όπως κάνετε συνήθως.

Για την δημοτική ομάδα < <Κύμα Αλλαγής>>
Κασόλας Θανάσης