Ακαρνανικά Νέα

«Έπαιρναν 14χρονα κοριτσάκια με δέλεαρ και τα έκαναν πόρνες».

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι επτά ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 15 έως 17 ετών, έπεσαν θύματα του κυκλώματος μαστροπείας. Δέκα άτομα κατηγορούνται, ενώ έξι έχουν συλληφθεί. Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι μια κοπέλα 25 ετών, που διαμένει στον Ασπρόπυργο. Ήταν αυτή που «ψάρευε» πελάτες για τα ανήλικα κορίτσια και μάλιστα σε πολλά ραντεβού τα συνόδευε. Από το κάθε ραντεβού, η ίδια έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ.

Έξι άτομα έχουν ταυτοποιηθεί για ερωτικές συνευρέσεις με τα ανήλικα κορίτσια, στα οποία κατέβαλαν από 200 έως 400 ευρώ ανά ραντεβού. Υπήρχαν και φορές, ωστόσο, που κατόπιν προτροπής της 25χρονης οι πελάτες, αντί χρημάτων, πλήρωναν με κοκαΐνη τα ανήλικα κορίτσια.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος, είναι κι ένας 25χρονος από την Πετρούπολη. Φέρεται να διατηρούσε σχέση τα τελευταία χρόνια με την 25χρονη αρχηγό του κυκλώματος και ήταν αυτός που πήγαινε τα ανήλικα κορίτσια στα ραντεβού.

Για το κύκλωμα, που δρούσε από το καλοκαίρι του 2023, έχουν γίνει ακόμα τέσσερις συλλήψεις. Ενός 54χρονου άνδρα που μετέφερε τα ανήλικα κορίτσια στα ραντεβού, ενός 55χρονου, ενός 36χρονου και ενός κοριτσιού 20 ετών που φέρεται να εξέδιδε μια ανήλικη κοπέλα και να αποκόμιζε χρηματικό ποσό από τα ραντεβού.

Μπαλάσκας: Έπαιρναν 14χρονα κοριτσάκια και τα έκαναν κανονικές πόρνες

«Είναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. και είναι πολύ μεγάλη, γιατί αφορά παιδιά. Μιλάμε για 12χρονα, 13χρονα κοριτσάκια που τα ψάρευαν μέσα από το διαδίκτυο, και με άλλους τρόπους, με οικονομικά δέλεαρ, και τα πετάγανε στη βίζιτα», ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Έβλεπαν αυτά τα μικρά παιδάκια λεφτά, κινητά, γεύματα σε μεγάλα εστιατόρια, ένα κομμάτι της μεγάλης ζωής, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι τους εκμεταλλεύονταν και τα εξωθούσαν στην πορνεία».

Όπως είπε ο ίδιος, «έπαιρναν 14χρονα κοριτσάκια με δέλεαρ και τα έκαναν πόρνες κανονικές».

«Αυτά τα κοριτσάκια συνήθως είχαν την τάση να επιδεικνύονται στο διαδίκτυο. Στις προσωπικές τους σελίδες, αυτά τα μικρά κορίτσια έβαζαν Rolls-Royce, Ferrari, ακριβά… Σε ένα τραπ στιλ, με αποτέλεσμα να τα τσιμπάνε, ότι έχουν μια ροπή προς το πλούσιο, προς το γκλάμουρ. (…) Έχουν κάνει ένα κύκλωμα 4 βασικά άτομα και μια κοπέλα, που προμήθευε με ναρκωτικά και τους θύτες και τα θύματα έναντι μεγάλης αμοιβής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Αστυνομία ερευνά «πόσα πλοκάμια έχει αυτό το κύκλωμα και αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, αφανείς ή επιφανείς. Ένα κοριτσάκι 14 χρόνων που κάνει 3-4 ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε ημιδιαμονής, την έχουν μετατρέψει σε κανονική πόρνη».

«Κάποια στιγμή η πορνεία των ανηλίκων θα κάνει μεγάλο μπαμ στη χώρα, είναι καζάνι που βράζει», κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.

newsbeast.gr