Ακαρνανικά Νέα

Νέο «κύμα» υψηλών θερμοκρασιών από την ερχόμενη Τρίτη – Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 41 βαθμούς την Κυριακή.

Συνεχίζονται και σήμερα – με μικρή πτώση – οι υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA ότι από Τρίτη έρχεται νέο κύμα καύσωνα στη χώρα.

Σήμερα, Κυριακή, αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, ωστόσο στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο αναμένονται βοριάδες 5-6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις με πολλά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και 5 μποφόρ.

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρατηρηθούν λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και 4 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες δεν αλλάζει τίποτα ως προς τα φαινόμενα, όμως η σκόνη θα εκτοπιστεί τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη αναμένεται νέα θερμή εισβολή.

Η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου ξεπέρασε τους 42C στη Μεσσηνία και στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφτηκαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στα Αρφαρά Μεσσηνίας με 42,9 βαθμούς Κελσίου και στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας με 42,2. Ακολούθησαν Στυλίδα Φθιώτιδας (41,8), Τρίκαλα (41,7), Δένδρα Τυρνάβου (41,4), Πλατανούλια Λάρισας (41,4) και Ασπρόπυργος (41,3).

Ο καιρός σήμερα

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές στους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά τις θερμές ώρες της ημέρας, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά με μικρή πτώση στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με το meteo, για σήμερα Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς), 26 έως 39-40 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 41 βαθμούς), 22 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 37 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 38-39 βαθμούς στην Κρήτη, 24 έως 38 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

In.gr