Ακαρνανικά Νέα

Επιδείνωση του καιρού με θυελλώδεις βοριάδες μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

  • Από σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα και θα πέσει αισθητά
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα πιθανόν και τα 9

Μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος πολύ κρύος καιρός με δύο διαταραχές , η πρώτη από σήμερα και το Σαββατοκύριακο και η δεύτερη από τη Δευτέρα

Σε όλη τη χώρα σήμερα Παρασκευή μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά, στα ορεινά-ημιορεινά των οποίων και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ασθενούς τοπικά έως μέτριας έντασης. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Οι βοριάδες στα πελάγη τα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο πιθανόν τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στη βόρεια Ελλάδα στους 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 11 με 14 με περαιτέρω πτώση το Σαββατοκύριακο.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 19-03-2022

Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, κρύο και πολύ ισχυρούς ανέμους

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων και 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα περίπου 6 με 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά. Η μέγιστη τιμή της στα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπερνά τους 7 με 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στα βόρεια θα φτάσουν τοπικά τους -6 (μείον 6) βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-03-2022

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην ανατολική και νότια χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, κρύο και πολύ ισχυρούς ανέμους

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-03-2022

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και νότια και από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα. Στα ανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα ανατολικά με χαμηλότερο υψόμετρο, από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, κρύο και πολύ ισχυρούς ανέμους

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 22-03-2022

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Είναι πιθανόν οι χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια, την Μαγνησία, την ανατολική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο να είναι πρόσκαιρα πυκνές, με ύφεση από τις βραδινές ώρες..

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, κρύο και πολύ ισχυρούς ανέμους

news247