Ακαρνανικά Νέα

Κλειστή η Εθνική Οδός στο ύψος της Λάρισας λόγω του αυξημένου όγκου υδάτων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού πολιτών από τις περιοχές που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel, με συνολικά δέκα ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τις φονικές πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, στο χωριό Γιαννούλη στη Λάρισα οι διασώστες καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες να απεγκλωβίσουν κόσμο από ταράτσες και υψηλά σημεία. Αξιοσημείωτο είναι πως η στάθμη του Πηνειού ολοένα και ανεβαίνει και μέχρι στιγμής έχει φτάσει στα 12 μέτρα.

Σήμερα το πρωί έγιναν άλλοι επτά απεγκλωβισμοί πολιτών οι οποίοι, κατάφεραν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος με τη βοήθεια των διασωστών και έχοντας παραμείνει για πολλές μέρες σε υψηλά σημεία χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Οι πολίτες μεταφέρονται είτε στο γυμναστήριο της Λάρισας είτε σε δωμάτια ξενοδοχείων που ήδη έχουν κλείσει οι ίδιοι, καθώς η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για την τύχη τους. Υπάρχει παντελής απουσία από τα κλιμάκια του Δήμου, όπως παρατηρείται και έχει ήδη καταγγελθεί από πολλούς πολίτες.

Εκτός από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή, την εθελοντικές ομάδες από Θεσσαλία και Πειραιά που έφτασαν στη Λάρισα, αλλά και από την Ομάδα Ορμητικών Νερών της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας που δίνουν την ψυχή τους προκειμένου να βγάλουν και τον τελευταίο άνθρωπο που έχει εγκλωβιστεί.

Μία απέραντη λίμνη είναι οι πληγείσες περιοχές καθώς η κατάσταση φαίνεται πως δεν βελτιώνεται.

«Δεν έχουμε φύγει λεπτό και δεν πρόκειται να φύγουμε ένα δεν σώσουμε και τον τελευταία άνθρωπο. Συνεχίζουμε. Έχουν φτάσει γύρω στις 8 βάρκες που είναι από 6 έως 8 άτομα. Τους παίρνουν οχήματα της Πυροσβεστικής, τους πηγαίνει στη γέφυρα και εκεί υπάρχουν λεωφορεία του Δήμου αλλά δε ξέρω πού τους πάνε», είπε αρχικά διασώστης που επιχειρεί στο σημείο.

«Μας είπαν ότι υπάρχουν λεωφορεία του Δήμου, εμείς δεν έχουμε πάει να δούμε, εμείς τους απεγκλωβίζουμε, τους πάμε ως εκεί. Αναφορές για αγνοούμενους δεν έχουμε, αλλά έχουμε ακόμη πολλούς εγκλωβισμένους. Και πολλούς ηλικιωμένους και με αναπηρικά καροτσάκια», συνέχισε.

Κλειστή η Εθνική Οδός λόγω του αυξημένου όγκου υδάτων

Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο ύψος της Λάρισας (σ.σ. στο ρεύμα προς Αθήνα) λόγω του αυξημένου όγκου υδάτων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, από το 400 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), έως το 471 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Επίσης διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

-Από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας & από την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).

Εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθώς και τα οχήματα οδικής βοήθειας και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (474 χιλιόμετρο) του αυτοκινητόδρομου και μέσω της Εγνατίας Οδού θα κατευθύνονται προς Αθήνα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.