Ακαρνανικά Νέα

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί καθώς το πρωί της Τετάρτης (27/12) ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 συνετρίβη στην Καλαμάτα με απολογισμό έναν Επισμηναγό νεκρό.

Τα κλιμάκια της 120 Π.Ε.Α ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες ωστόσο ο πιλότος εντοπίστηκε νεκρός ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά το αεροσκάφος συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του κοντά βόρεια πύλη του Αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, εξερράγη προ της πτώσης, με αποτέλεσμα ο επιβαίνων πιλότος να χάσει τη ζωή του.

Είχε σκοτωθεί ξανά πιλότος με Τ-2 σε άσκηση πριν 5 χρόνια

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η 120 Π.Ε.Α. θρηνεί ένα μέλος της καθώς στις 28 Αυγούστου του 2018 πάλι ένα Τ-2 είχε πέσει στην Καλαμάτα.

Τότε, το εκπαιδευτικό Τ-2 είχε απογειωθεί από την Καλαμάτα και πετούσε σε ύψος 800 μέτρων και φαίνεται ότι και οι δύο χειριστές προσπάθησαν να το σώσουν μέχρι τελευταία στιγμή από κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Ο συγκυβερνήτης που εγκατέλειψε εγκαίρως το αεροσκάφος, εντοπίστηκε σώος και βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο της Καλαμάτας σε καλή κατάσταση.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλήφθηκε ενώ να σημειωθεί πως τα Τ-2 είναι προγραμματισμένο να αποσυρθούν.