Ακαρνανικά Νέα

Στη Βουλή η τροπολογία για την επιδότηση καυσίμων – Από 1ης Απριλίου η μείωση – Φθηνότερο το πετρέλαιο κίνησης – Πώς θα πάρουν 200 ευρώ οι ταξιτζήδες.

Την επόμενη Παρασκευή 1η Απριλίου ξεκινά για τους αυτοκινητιστές η διάθεση του πετρελαίου κίνησης με μειωμένη τιμή κατά 14-15 ευρώ το γέμισμα, 60 λίτρα (12 ευρώ + ΦΠΑ 17% ή 24% αντίστοιχα).

Η επιδότηση της τιμής του ντίζελ κίνησης θα ισχύσει μέχρι 30 Απριλίου, αλλά η τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει και δυνατότητα παράτασης ή και αύξησης της έκπτωσης στην τιμή και για τους επόμενους μήνες. Ουσιαστικά η τιμή μειώνεται έτσι, από περίπου 2 ευρώ σήμερα, στα προ πολέμου επίπεδα, χωρίς να προβλέπονται όρια κατανάλωσης ή εισοδήματος για τους ωφελούμενους.

Για την έκπτωση στη βενζίνη κίνησης αντίστοιχα, προβλέπεται εισοδηματικό κριτήριο 30.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα) αλλά και το ενδεχόμενο αύξησης επιδότησης έως και κατά 5 ευρώ (πχ 45 αντί 40 ευρώ), για όσους επιλέξουν να εκδώσουν την άυλη χρεωστική κάρτα για να πληρώσουν χρησιμοποιώντας το κινητό τους στο POS του πρατηρίου καυσίμων, αντί να ζητήσουν να μπει το επίδομα καυσίμων στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Το επίδομα πρέπει να αξιοποιηθεί μέχρι 31 Ιουλίου 2022. Αλλιώς το δικαίωμα ή τυχόν υπόλοιπο στην κάρτα, χάνεται.

Από την άλλη, για να λάβουν έκτακτο επίδομα 200 ευρώ οι εκμεταλλευτές ΤΑΞΙ θα πρέπει να είχαν δηλώσει τον σωστό ΚΑΔ (49.32 ή 52.21.29.01) κατά τη 17η Μαρτίου 2022.

Πρωτο Θεμα.