Ακαρνανικά Νέα

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαπεριφερειακής συνεργασίας για τα κοινά αγροτικά  ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη  στο νησί, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.

Στη συνάντηση, στο Διοικητήριο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο  εκφράστηκε η διάθεση για  κοινή γραμμή σε ζητήματα που απασχολούν τις δύο Περιφέρειες.  «Ως Περιφερειακή Αρχή πιστεύουμε πάρα πολύ στη συνεργασία μεταξύ των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα που απασχολούν τους καλλιεργητές της κορινθιακής σταφίδας, τους ελαιοπαραγωγούς, τους κτηνοτρόφους μας», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.      

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Επόμενος σταθμός  του Αντιπεριφερειάρχη ήταν τα κεντρικά  γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Στη συζήτηση που ακολούθησε με τον πρόεδρο της  Συνεταιριστικής Οργάνωσης, Αντώνη Αντίοχο  και μέλη του Συμβουλίου τονίστηκε η  αναγκαιότητα δημιουργίας κοινού μετώπου για την διεκδίκηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της κορινθιακής σταφίδας. 

Εκτενής αναφορά έγινε στην προσπάθεια διεκδίκησης επιπλέον πόρων για τις ανάγκες της δακοκτονίας ενώ δόθηκε έμφαση στη δυνατότητα συνεργασίας  με τις υπηρεσίες που προσφέρει το Εδαφολογικό Εργαστήριο Αμαλιάδας. 

Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την  αισιοδοξία του ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τα αγροτικά προγράμματα με τα οποία θα ληφθεί μέριμνα και για την κορινθιακή σταφίδα και πρόσθεσε: «Με συνεργασία και  συνεννόηση  μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα  αγροτικά προβλήματα και να κάνουμε την δική μας αγροτική παραγωγή ποιοτική και κερδοφόρα. Με την διοίκηση της Ένωσης υπάρχει σύγκλιση απόψεων και από κοινού θα διεκδικήσουμε και για τις δύο Περιφέρειες αγροτικά προγράμματα προς όφελος των παραγωγών μας»