Ακαρνανικά Νέα

Η προστασία του εμβολίου των Pfizer /BioNTech διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ προστατεύει και από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών.

Πρόκειται για την πρώτη ματιά στο πόσο διαρκεί η προστασία από ένα εμβόλιο κορωνοϊού, και ενώ οι έξι μήνες μπορεί να είναι ένας μέτριος στόχος, είναι περισσότερο από τις 90 ημέρες προστασίας που ήταν η καλύτερη εκτίμηση που είχε προσφερθεί μέχρι σήμερα, σημειώνει το CNN.

Το εμβόλιο παραμένει περισσότερο από 91% αποτελεσματικό κατά της νόσου για έξι μήνες, ανέφεραν οι εταιρείες σε σημερινή τους ανακοίνωση. Και φαίνεται πως είναι πλήρως αποτελεσματικό ενάντια στην ανησυχητική μετάλλαξη του ιού B.1.351, το οποίο είναι το κυρίαρχο στέλεχος που κυκλοφορεί στη Νότια Αφρική.

 «Το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου, όπως ορίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και 95,3% αποτελεσματικό κατά τη σοβαρής Covid-19, όπως ορίζεται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ», ανέφεραν οι Pfizer και BioNTech. Χθες, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως μια μικρή δοκιμή σε εθελοντές ηλικίας 12 έως 15 ετών έδειξε 100% αποτελεσματικότητα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Πηγή: iefimerida.gr