Ακαρνανικά Νέα

Εφιαλτικές εφημερίες στην κλινική κορωνοϊού και στην Παθολογική.

Ασφυκτική είναι πλέον η κατάσταση που επικρατεί στην Κλινική Κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου, όπως και στην Παθολογική Κλινική, αλλά και στα επείγοντα, αφού οι ιατροί υστερούν αριθμητικά για να καλύψουν στο έπακρο τις ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Η Κλινική Κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου έχει γεμίσει από ασθενείς που νοσούν, αφού έχουν καλυφθεί πλέον και οι 65 διαθέσιμες κλίνες, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες τρεις ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Με ανάρτησή του στο facebook νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, μετά την επιστροφή του στο σπίτι από το νοσοκομείο, ο φαρμακοποιός του νοσηλευτικού ιδρύματος και Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου με την παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο», Στέλιος Μερμίγκης, τόνισε για άλλη μία φορά ότι οι παθολόγοι του νοσοκομείου, όπως και οι πνευμονολόγοι, βρίσκονται στα όριά τους. Μάλιστα προέβλεψε ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ακόμη και «οι πιο καλοφτιαγμένες μηχανές κάποτε χαλάνε πόσο μάλλον οι άνθρωποι, είναι πολύ πιθανόν να επέλθει η κατάρρευση».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μερμίγκη στο facebook:

«Πριν από λίγο γύρισα στο σπίτι από το νοσοκομείο. Αν ο φαρμακοποιός είναι εκεί κάτω μέχρι αυτή την ώρα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να καταλάβει και ο πιο αδαής τι γίνεται αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου. Δυο γυναίκες παθολόγοι δίνουν από το πρωί μια άνιση μάχη. Η μια βρίσκεται όλη μέρα στα επείγοντα όπου υποδέχεται δεκάδες περιστατικά ενώ η άλλη έχει υπό την ευθύνη της 65 ασθενείς με τη νόσο covid διασκορπισμένοι σε διαφορετικούς ορόφους και ταυτόχρονα άλλους 40 ασθενείς από άλλες παθολογικές αιτίες στην παθολογική κλινική μας. Το ίδιο έγινε και χθες με τους δυο άλλους παθολόγους μας και το ίδιο και χειροτέρα αναμένεται να γίνει αύριο και πάει λέγοντας.

Ντρέπομαι πλέον να λέω ότι εφημερεύω παρότι είμαι απίκο15 μέρες το μήνα, βάζοντας τυπικά τον εαυτό μου στην ίδια μοίρα με αυτούς τους ανθρώπους. Οι παθολόγοι μας λοιπόν μαζί με τους δυο πνευμονολόγους βρίσκονται στα κόκκινα εδώ και ένα χρόνο. Αυτοί λοιπόν μαζί με το σύνολο του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που ιδροκοπάνε νυχθημερόν με τις στολές αστροναύτη υπερβάλοντας εαυτούς προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς, είναι οι πραγματικοί ήρωες για τους οποίους τους είμαι ευγνώμων. Επειδή όμως και οι πιο καλοφτιαγμένες μηχανές κάποτε χαλάνε πόσο μάλλον οι άνθρωποι, είναι πολύ πιθανόν να επέλθει η κατάρρευση.

Τα γράφω όλα αυτά δημόσια αφενός για να ενισχύσω και εγώ με τη σειρά μου τα αιτήματα των συναδέλφων προς τους διοικούντες για οποιαδήποτε ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου προς τους συμπολίτες μου ειδικά σε εκείνους που έχουν μια τελείως λανθασμένη εικόνα για τη σοβαρότητα της κατάστασης προκειμένου να τους προτρέψω για ακόμη μια φορά να πράξουν τα στοιχειώδη αλλά τόσο αναγκαία όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους γύρω τους: εμβόλια, μάσκα, τεστ. Οι καιροί ου μενετοί».

Πηγή: karvasaras.gr