Ακαρνανικά Νέα

Σαρώνει ο κορωνοϊός στα λύκεια και τα ειδικά σχολεία σε όλη τη χώρα, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της μερικής επαναλειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρά τον έλεγχο με τα self test στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι τόσο μεγάλο το ιικό φορτίο στην κοινότητα και η ένταση του επιδημικού κύματος, που δεν το σταματάει τίποτα. Απόδειξη, τα 160 σχολεία, τμήματα και σχολικές τάξεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι το πρωί της Δευτέρας (19/4), ενώ το πρωί της περασμένης Παρασκευής (16/4) αντίστοιχα, δεν ξεπερνούσαν τα 79. Σε 29 περιπτώσεις έκλεισαν ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα.

Μάλιστα στην περίπτωση των σχολείων που έχουν κλείσει, είναι και το ΕΠΑΛ Βόνιτσας το οποίο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 28 Απριλίου, όταν και θα επαναλειτουργήσει.

Τα 87 από τα 160 τμήματα και σχολεία της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης που έκλεισαν εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού εντοπίζονται μόνο στην Αττική, ενώ αυξημένα είναι τα κρούσματα στη σχολική κοινότητα και στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας.

iatropedia.gr