Ακαρνανικά Νέα

Έρευνες για την αγνοούμενη στην Κρήτη .

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή  πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας στην Κρήτη, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης γυναίκας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Ακραία πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο, κοστίζοντας την ζωή σε έναν άνδρα 50 ετών.

Και ενώ ο 50χρονος δεν κατάφερε να σωθεί, δυο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν σώες 2 γυναίκες στη Λυγαριά, ενώ σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 30 άτομα σε περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου, εκ των οποίων 9 από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας μεταξύ τους και 2 παιδιά.

Οι έρευνες σταμάτησαν το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να φέρουν αποτέλεσμα και ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ σήμερα θα συνδράμει και ειδική ομάδα υποβρύχιων αποστολών.

Η αγνοούμενη γυναίκα φέρεται να επέβαινε στο ίδιο όχημα που επέβαινε και ο άντρας που εντοπίστηκε νεκρός. Μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι στην προσπάθεια της να βγει από το αυτοκίνητο, την ώρα που αυτό το είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά, η ίδια παρασύρθηκε προς τη θάλασσα.

Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα.

in.gr