Ακαρνανικά Νέα

Παραμένει ο νομός με τον μεγαλύτερο μ.ο. κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους.

Καλύτερη επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει η Αιτωλοακαρνανία το τελευταίο πενθήμερο με τους ρυθμούς μάλιστα μετάδοσης του ιού να είναι πολύ χαμηλοί σε περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα , όπως αυτές του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού.

Πλέον η μεγάλη πλειοψηφία των κρουσμάτων εστιάζεται στην πόλη του Αγρινίου και ουσιαστικά πρόκειται για τα “απόνερα” της κατάστασης που επικράτησε κυρίως την Μ. Εβδομάδα με ενδοοικογενειακές διασπορές και πολλές οικογένειες να εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα.

Το ξέσπασμα της πανδημίας, επέφερε πάντως και ένα καθεστώς φόβου στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που περιόρισαν τις μετακινήσεις τους, τήρησαν τα περιοριστικά μέτρα. Παράλληλα, παρατηρήθηκε και μια μεγάλη άνοδος στους εμβολιασμούς. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό της εξάπλωσης

Η κατάσταση όμως παραμένει εύθραυστη, κάτι που τονίζουν με έμφαση ιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. “Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία. Μια στιγμή χαλάρωσης μπορεί να μας φέρει στην πρότερη κατάσταση”, λένε συγκεκριμένα. Αλλωστε η επιβάρυνση των κλινών Covid είναι ακόμη υπαρκτή στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, με έναν αριθμό ασθενών, που υπερβαίνει τους δέκα, να νοσηλεύεται σε άλλα νοσοκομεία, όπως σε Ιωάννινα και Πάτρα.

Η περιοχή εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση σε όλη των χώρα σε αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους (212,5) και την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα είναι 448 με τον Μάϊο να είναι μακράν ο χειρότερος μήνας για την Αιτωλοακαρνανία από την αρχή της πανδημίας.

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη για την εξέλιξη της νόσου και τα αποτελέσματα των τεστ μέχρι και το Σάββατο θα δείξουν εάν η υποχώρηση αυτή συνεχιστεί, που είναι και το πιθανότερο..

agriniopress