Ακαρνανικά Νέα

Επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Γιώργο Στύλιο είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες του Κτηματολογίου, έπειτα από διαμαρτυρίες πολιτών για τις στενές προθεσμίες υποβολής αιτημάτων επανεξέτασης και το συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο αρμόδιο μελετητικό γραφείο.

Ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν αιτήματα επανεξέτασης και μετά τη λήξη της προθεσμίας της 13ης Μαΐου. Πρόκειται για σχετικά άτυπη διαδικασία, αφού τα αιτήματα συλλέγονται και εξετάζονται από τον ανάδοχο μελετητή, ο οποίος στη συνέχεια αναλαμβάνει να κάνει και τις σχετικές διορθώσεις στον κτηματολογικό χάρτη.

Ωστόσο καθυστερημένες αιτήσεις επανεξέτασης ενδέχεται να μην προλάβουν να καταχωρηθούν. Αν δεν διορθωθούν τα λάθη της προανάρτησης, οι πολίτες θα πρέπει μετά την ανάρτηση να καταφύγουν στη διαδικασία των ενστάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν από επιτροπές με πιο αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι επί του παρόντος δεν είναι απαραίτητο όλοι οι πολίτες να έχουν υποβάλει τις αιτήσεις επανεξέτασης μέχρι τις 13 Μαΐου. Οφείλω ωστόσο να επισημάνω σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουν. Αυτή τη στιγμή τους δίνεται μία επιπλέον ευκαιρία να διορθώσουν λάθη στις ιδιοκτησίες τους. Όσα προβλήματα μπορούμε να λύσουμε στην προανάρτηση τόσο το καλύτερο για όλους: θα πάμε με λιγότερα λάθη στην ανάρτηση, άρα σε λιγότερες ενστάσεις και λιγότερα προβλήματα.

Τα συνολικά χρονοδιαγράμματα για την ανάρτηση και τις αρχικές εγγραφές εξακολουθούν να ισχύουν. Γι’ αυτό καλώ τους πολίτες να προσέλθουν άμεσα για να καταθέσουν τις αιτήσεις επανεξέτασης στο γραφείο του μελετητή. Η συνέπεια θα είναι επωφελής και για τους ίδιους και συνολικά για το μεγάλο έργο του Κτηματολογίου.»