Ακαρνανικά Νέα

«Άρχισε ο σκύλος να τον δαγκώνει στο κεφάλι, στο πρόσωπο στα χέρια».

Συγκλονίζει η μητέρα του 14χρονου αγοριού που δέχθηκε επίθεση από σκύλο την ώρα που πήγαινε με το πατίνι του στο γυμνάσιο στο Λαγονήσι. «Είναι καλύτερα σήμερα το παιδί, γιατί δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει, ούτε να φάει, δεν μπορούσε τίποτα, συν τον φόβο που είχε» λέει, μιλώντας στο Mega, η μητέρα του μικρού αγοριού, Αγγελική Καλαβρία, συγκλονισμένη από όσα συνέβησαν.

«Πήγαινε στο σχολείο του με το πατίνι του και του επιτέθηκε ένας σκύλος ράτσας Ακίτα, το παιδί δεν πρόλαβε να καταλάβει τι έγινε. Άρχισε ο σκύλος να τον δαγκώνει στο κεφάλι, στο πρόσωπο στα χέρια και για καλή του τύχη ήταν ένας παιδικός σταθμός λίγο πιο κάτω, όπου ήταν ο ιδιοκτήτης με δύο μπαμπάδες. Έτρεξαν να σώσουν το παιδί, βέβαια μέχρι να τρέξουν το σκυλί τον είχε δαγκώσει τον μικρό, ήταν απόσταση περίπου 300 μέτρων» περιγράφει.

«Πήραν το παιδί αιμόφυρτο και το πήγαν στο Κέντρο υγείας στο Λαγονήσι, ήταν σοκαριστικό αυτό και για το παιδί και για μένα. Το σπίτι από το σχολείο είναι περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, και το παιδί πήγαινε με το πατίνι του. Είχαν γιορτή και πήγε μόνος του, διαφορετικά τον πηγαίνω εγώ στο σχολείο. Εγώ πήγα ήσυχη στη δουλειά μου και με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω στο νοσοκομείο. Εάν δεν ήταν ο κ. Βασίλης, από τον παιδικό σταθμό, θα τον είχε σκοτώσει ο σκύλος ο μικρός» συμπλήρωσε η κυρία Καλαβρία συγκλονισμένη.

«Δεν ήταν αδέσποτο το σκυλί, έφυγε από ένα σπίτι όπου ο ιδιοκτήτης ήρθε στο νοσοκομείο και μου είπε ότι “κάποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή”. Του εξήγησα πως “αυτό που μου λέτε δεν μου λέει κάτι εμένα, εάν μου σκότωνε το παιδί μου θα μου λέγατε συγγνώμη κάποιος άφησε την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή;”. Όταν περνάμε έξω από το αυτό το σπίτι, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Αφρούς βγάζει από το στόμα. Ο άνθρωπος δεν το βγάζει βόλτα, είναι φύλακας» υποστηρίζει.

«Θα ακολουθήσει η υπόθεση τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το σκυλί δεν φταίει, αλλά φταίει ο κηδεμόνας του, έτσι όπως το έχει μάθει δεν είναι ωραίο να βγαίνει και να τρώει τον κόσμο. Δε φταίνε τα ζώα, είναι όπως το έχει μάθει ο ιδιοκτήτης του. Δεν τον ήξερα, τον γνώρισα την Πέμπτη. Έχω υποβάλει μήνυση. Έχει ράμματα παντού. Προχθές στην παρέλαση, ήθελε να πάρει κάτι από το αμάξι και φοβόταν να πάει, επειδή ήταν ένας σκύλος κοντά. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να πηγαίνεις στα καλά καθούμενα και να σου επιτεθεί ένας σκύλος» καταλήγει η μητέρα του 14χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο σκύλος θα έπρεπε να είναι δεμένος με φίμωτρο και βρέθηκε λυμένος έξω από το σπίτι του, και σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκεται ένας παιδικός σταθμός.

newsbeast.gr