Ακαρνανικά Νέα

Η Λαϊκη Συσπείρωση Ακτίου – Βόνιτσας απευθύνει κάλεσμα στους νέους και τις νέες, σε εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, ανέργους, συνταξιούχους, του δήμου μας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση  στη Βάση του Ακτίου το Σάββατο 29 Μάη στις 19:00 και στη συνέχεια στην πορεία στην πόλη της Λευκάδας.

Αναδεικνύουμε τις ευθύνες των κυβερνήσεων για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και τονίζουμε πως «οι εξελίξεις απαιτούν η λαϊκή ανησυχία και οργή να γίνει οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που έχουν μετατρέψει  τη βάση του Ακτίου σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ταυτόχρονα να είναι «δυνητικός στρατιωτικός στόχος» με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή μας.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος. Η επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους συμβαδίζει με την αντιλαϊκή πολιτική κατά της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών του. Αυτό δείχνουν οι τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας, τα χιλιάδες κρούσματα και νεκροί της πανδημίας, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η επίθεση στο οχτάωρο, στο δικαίωμα στη δουλειά, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, η άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, να θωρακίσει τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν, το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς. 

Όλοι στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ενάντια στη λειτουργία της ΝΑΤΟικής βάσης του Ακτίου το Σάββατο 29 Μάη, στις 19:00 ».