Ακαρνανικά Νέα

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων της Παλαίρου , Κατούνας και των ευρύτερων περιοχών μετά το κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ, καθώς καθημερινά εξυπηρετούσαν όλες τις γύρω περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Παλαίρου  και Μεδεώνος  και τους επισκέπτες που παραθερίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες στη περιοχή της Παλαίρου. Τώρα για τις οποιεσδήποτε συναλλαγές τους είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στη Βόνιτσα, με δεδομένο την έλλειψη συχνών δρομολογίων των μέσων μεταφοράς.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου-Βόνιτσας είχε αναδείξει έγκαιρα το θέμα με ανακοίνωση και παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και απαιτούσε να ληφθούν μέτρα και να γίνουν παρεμβάσεις από την Δημοτική Αρχή Ακτίου Βόνιτσας για την άμεση επαναλειτουργία των συγκεκριμένων υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ και να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων της Παλαίρου και Κατούνας, να μην κλείσουν, αλλά να αναβαθμιστούν για να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Ταυτόχρονα καλούσαμε τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη που ήρθε και προστέθηκε στις ήδη υποβαθμισμένες περιοχές τους, που έχουν μείνει χωρίς τράπεζες, με υποτυπώδεις συγκοινωνίες, οδικά δίκτυα,  υποστελεχωμένες δομές υγείας όπως το Π.Π.Ι. Παλαίρου και το Κ.Υ. Κατούνας που εφημερεύει τις μισές ημέρες το μήνα και χωρίς κάλυψη με ασθενοφόρο και πλήρωμα.

Πέρασαν σχεδόν 2 μήνες από τότε και ρωτάμε ποιες είναι οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής;;;

Αυτή η είναι η  ανάπτυξη που διατυμπανίζει η Δημοτική Αρχή ;;;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, είναι ότι εναρμονίζονται όλοι τους με την πολιτική της  κυβέρνησης που μαζί με τους εταίρους της (υπερταμείο – ΕΕ) έχουν έναν και πολύ συγκεκριμένο σκοπό: Την ανάπτυξη και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και σε αυτό τον τομέα. Όλοι οι λάτρεις του ευρωμονόδρομου, είτε από το «αριστερό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τη φιλελεύθερη εκδοχή των ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών συγγενών, προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η «απελευθέρωση» της Ταχυδρομικής Αγοράς είναι προς όφελος του λαού, γιατί με τον ανταγωνισμό θα «βελτιωθούν» τα ταχυδρομεία, κρύβοντας ότι όπου εφαρμόστηκε η «απελευθέρωση» έφερε την ιδιωτικοποίηση, απολύσεις και αύξηση των τιμών. Όλοι αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα τη στιγμή που έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η ιδιωτικοποίηση έργου των ΕΛΤΑ, με εργολάβους, πράκτορες, δουλεμπορικά ενοικίασης εργαζομένων.

Γρανάζια της ιδιωτικοποίησης γίνονται και οι Δήμοι, που υπερασπίζονται και προωθούν αυτούς τους “μονόδρομους” των κυβερνήσεων. Αυτή η ανάπτυξη έρχεται καθημερινά, με νέα πλήγματα στα χωριά μας. Υποβαθμίζει τις συνθήκες δουλειάς και ζωής, για τους νέους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους.

Τώρα τι να πουν στους δημότες οι οπαδοί της “ανάπτυξης μέσω ιδιωτικοποιήσεων”,  ο κυβερνητικός Δήμαρχος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ,  του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ  ; Πως η πολιτική που υλοποιούν τα κόμματα τους δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο;

Σε αντίθεση με αυτούς η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί και αγωνίζεται για αυτά που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας. Σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με σύγχρονες υποδομές, επαρκές μόνιμο προσωπικό, που να διασφαλίζουν την παροχή φθηνών και ποιοτικών κοινωνικών ταχυδρομικών υπηρεσιών, στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας.

Αντιπαλεύουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και καλούμε να συνταχθεί μαζί μας το σύνολο των κατοίκων της περιοχής για να έχουν πιο σίγουρο και γρήγορο αποτέλεσμα οι αγώνες μας, για να ακούγεται πιο δυνατά η φωνή μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δώστε δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ 

Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών, Όχι για τα κέρδη των λίγων.

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΩΝΤΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΕΚ ΝΕΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ