Ακαρνανικά Νέα

Tαυτοποιήθηκαν οι δράστες ηλικίας 25 και 18 χρόνων, οι οποίοι εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις το απόγευμα του Σαββάτου.

Ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους δυο Έλληνες «κυνηγοί» χαλκού, οι οποίοι δεν δίστασαν να εισβάλουν υπό το φως του ήλιου στις εγκαταστάσεις της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Λευκάδας και να ξηλώσουν καλώδια συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, το απόγευμα της Παρασκευής.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες ηλικίας 25 και 18 χρόνων, οι οποίοι εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις σε άλλη περιοχή του νησιού το απόγευμα του Σαββάτου, συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκε ένα μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του Δήμου.

Σε βάρος των δυο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Την ίδια ώρα, η έρευνα των αστυνομικών επεκτείνεται και σε μάντρες ανακύκλωσης μετάλλων για να βρεθούν τα υπόλοιπα καλώδια.

protothema.gr