Ακαρνανικά Νέα

Στις 20 Αυγούστου μία από τις ωραιότερες και σημαντικότερες εκκλησίες της πόλης της Λευκάδας, η Παναγία των Εισοδίων παραδίδεται και πάλι στους πιστούς μετά από 18 ολόκληρα χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό του 2003 που την …πλήγωσε βαθιά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

“Με την Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβ/του Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, με τις πενιχρές δυνάμεις της Ενορίας και την στήριξη των πιστών, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες αποκατάστασης του σεισμοπλήκτου (από το 2003) Ι. Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Λευκάδος.

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, ώρα 8.00 μ.μ. θα εορτάσουμε τα “Θυρανοίξια” του Ι. Ναού, την ευλόγηση του επίσημου ανοίγματός του και πάλι -με τήρηση, βέβαια, των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Πρόκειται, φρονούμε, για ιστορικό και αξιοσημείωτο γεγονός που εκφεύγει των ενοριακών πλαισίων, αλλά συνιστά αφορμή χαράς για ολόκληρο το νησί μας και τους απανταχού Λευκαδίτες και γενικά για την Εκκλησία μας, αφού ένα ιστορικό εκκλησιαστικό μνημείο παραδίδεται στη Θεία Λατρεία ασφαλές, πλήρως λειτουργικό και αναστηλωμένο – συντηρημένο με πιστότητα στην αρχική του μορφή και σεβασμό στην τοπική εκκλησιαστική τέχνη και παράδοση.

Το Σαββατοκύριακο 21-22 Αυγούστου 2021 στον ίδιο Ι. Ναό θα πανηγυρισθεί η Σύναξη των Αγίων Προστατών και Εφόρων της νήσου Λευκάδος.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας το ευχάριστο αυτό γεγονός της επαναλειτουργίας του Ι. Ναού και να το προβάλετε καταλλήλως μέσα από την ιστοσελίδα, την εφημερίδα, τη συχνότητά σας.

Για κάθε αναγκαία πληροφορία / διευκρίνιση, επικοινωνείτε στο τηλ.: 6974795265 (π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης).

Ο Θεός να σας ευλογεί!”

Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Πρωτ. Γεράσιμος Ζαμπέλης

lefkadapress.gr