Ακαρνανικά Νέα

Μετά από δύο μήνες το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει με click away και click in shop.

Το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έφερε αέρα αισιοδοξίας στο λιανεμπόριο. Τα καταστήματα με γενναίες προσφορές κάτω του κόστους, θα προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν το χειμερινό και προηγούμενο ανοιξιάτικο εμπόρευμά τους.

«Θεσμικά οι εκπτώσεις τελείωσαν στις 31 Μαρτίου. Εκπτώσεις ενδιάμεσες θα υπάρξουν από 1 Μαΐου έως 15 Μαΐου. Τα καταστήματα, που ανοίγουν τώρα, θα κάνουν γενναίες προσφορές έως και 50%, κυρίως στα αδιάθετα χειμερινά προϊόντα», δηλώνει στο star.gr ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Οι επιχειρηματίες εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, επισημαίνοντας ότι έχουν πιεστεί πολύ στο διάστημα του ενός χρόνου της πανδημίας, όπου παρέμειναν κλειστά τους 6 μήνες.

Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα

Η πλατφόρμα για τα μηνύματα των καταναλωτών έχει τεθεί σε λειτουργία.

Έτσι από τη Δευτέρα όσοι επιθυμούν να κάνουν αγορές με φυσική παρουσία θα πρέπει πρώτα να έχουν κλείσει ραντεβού στα καταστήματα της επιλογής τους και να στείλουν μήνυμα με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση τους στο 13032.

Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.

Παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός, μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα.

Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

Ποια καταστήματα ανοίγουν από Δευτέρα

Τα καταστήματα που ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα είναι τα εξής:

  • τα συνοικιακά καταστήματα
  • τα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο
  • οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων
  • τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα

Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος) τα outlets, τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά.

Για τα συγκεκριμένα καταστήματα θα γίνει επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων την επόμενη εβδομάδα και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Όσον αφορά τις αγορές σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων παραμένει ο περιορισμός των μετακινήσεων έως 2 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι ή εντός του Δήμου, με αποστολή SMS και κωδικό 2 στο 13033.

In.gr