Ακαρνανικά Νέα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός επισκέφτηκε σήμερα (27/3) το πρωί το Δημαρχείο Ναυπάκτου, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας και οι αντιδήμαρχοι.

Στις δηλώσεις τους ο δήμαρχος Β. Γκίζας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Λιβανό για την πρώτη του επίσκεψη με τη νέα του θεσμική ιδιότητα του υπουργού, ανέφερε ότι με τη δυναμική του παρουσία η Ναυπακτία προσδοκά πολλά, ιδιαίτερα η αγροτική οικονομία στην οποία η δ.ε. Χάλκειας συμμετέχει ενεργά, αλλά και το θαλάσσιο μέτωπο που στερείται αλιευτικών υποδομών και εγκαταστάσεων.

Κλείνοντας ο κ. Γκίζας υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον του κ. Λιβανού  διαχρονικά σε καίρια ζητήματα και προβλήματα, που χρίζουν συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας,   προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, όπως το Δημαρχείο και το αλιευτικό καταφύγιο.

Ο ΥΠΑΑΤ,  κατά την αντιφώνησή του, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή, εξέφρασε τη χαρά του που επισκέπτεται έναν αγαπημένο του τόπο όπως είναι η Ναύπακτος.

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι η σημερινή του παρουσία στο Δημαρχείο, έχει σκοπό να ενταθεί και διευρυνθεί η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Ναυπακτίας και το ΥΠΑΤ, με στόχο τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον πολιτισμό, την ιστορία και τον τουρισμό.

«Η Ναυπακτία είναι ο κατ’ εξοχήν τόπος που μπορεί να ενσαρκώσει το όραμα του ΥΠΑΤ για την  ανάδειξη της Ελληνικής διατροφής και των καταπληκτικών Ελληνικών προϊόντων που συνδέονται με τη ζωή και τον πολιτισμό μας, την υγεία μας, την ιστορία μας και τον Τουρισμό, σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης. 

Η σύνδεση του θαλάσσιου μετώπου με το βουνό και οι δυνατότητες παραγωγής μας δίνει το δικαίωμα να σχεδιάσουμε αυτά που χρόνια συζητάμε, πώς δηλαδή μπορεί να αναδειχθεί η Ναυπακτία σε παγκόσμιο κέντρο εναλλακτικού τουρισμού, συνδεόμενο με τον πρωτογενή τομέα.

Είναι μια ευκαιρία μετά από καιρό να νιώσουμε ότι βάλαμε και μεις το δικό μας λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου» υπογράμμισε ο ΥΠΑΤ.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Λιβανός εξέφρασε μήνυμα αισιοδοξίας για την πανδημία, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής και σταδιακά θα κερδίσουμε ξανά την κοινωνική και οικονομική μας ζωή και θα μπει η χώρα  σε μια νέα πορεία ανάπτυξης.

Στη συνέχεια ο κ. Λιβανός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους αντιδημάρχους Περιβάλλοντος κ. Θωμά Κοτρωνιά, Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Παπαϊωανινίδη, Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σωκράτη Παπαβασιλείου, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ζαχαρία Χοχτούλα και Δημοτικής Ενότητας Χάλκειας κ. Σπυρ. Τραχύλη, καθώς και με άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής, μέλη Επιτροπών και φορέων της Ναυπακτίας.