Ακαρνανικά Νέα

Η διπλή επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου φέρνει φέτος μήνυμα ανάτασης και ενότητας.

Ο Ελληνισμός σήμερα τιμά τους αγώνες των ηρώων του 1821 για την απελευθέρωση του Έθνους από τον τουρκικό ζυγό.

Σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα που, επάνω στη θυσία των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών, μπήκε το θεμέλιο για το νέο, σύγχρονο, εθνικά κυρίαρχο Ελληνικό Κράτος.

Σήμερα θυμόμαστε την ημέρα που όλος ο κόσμος υποκλίθηκε μπροστά ένα μικρό έθνος με μεγάλη καρδιά.

Σήμερα τιμούμε τη γενναιότητα και τον πατριωτισμό των προγόνων μας, αλλά και επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Σήμερα δεσμευόμαστε να σταθούμε αντάξιοι των αρχών που κληρονομήσαμε από τους ένδοξους Έλληνες του ’21 και που μαζί με τα διδάγματα της Χριστιανοσύνης οδηγούν το Έθνος μας, με σίγουρα βήματα, από τα βάθη των αιώνων, στο αύριο.

Η Ελλάδα έχει χρέος απέναντι στην ιστορία αλλά και στο μέλλον να δείχνει το δρόμο σε όλον τον κόσμο, να στέκεται στην πρώτη γραμμή για την ειρήνη, το δίκαιο και τον ανθρωπισμό.

Με την Παναγία στο πλευρό μας, με ενότητα και ομοψυχία, υψώνουμε και φέτος τη Γαλανόλευκη, τιμώντας τους ήρωες του ’21, με το βλέμμα στο μέλλον για δημιουργία, ευημερία και προκοπή.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό!