Ακαρνανικά Νέα

Άκρως ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στην τοπική κοινότητα Πλαγιάς του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας μετά και τα νέα επτά κρούσματα που ανιχνεύτηκαν χθες (23/03) μετά την διενέργεια των rapid test που διοργάνωσε ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας.

Συνολικά στην Πλαγιά αν συνυπολογίσουμε και τα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας, έχουν βρεθεί πάνω από 10 περιπτώσεις συμπολιτών μας θετικών στον κορωνοϊό.

Σε ότι αφορά τα χθεσινά κρούσματα όλα σχεδόν αφορούν μία οικογένεια. Πρόκειται για έξι άνδρες και μία γυναίκα με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη.

“Χθες 23-3-21 στην κοινότητα Πλαγιάς διενεργήθηκαν για δεύτερη φορά δωρεάν προληπτικά τεστ για την νόσο COVID-19, σε συνεργασία με το ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Αγρινίου. Ο εντοπισμός νέων κρουσμάτων καθιστά ξεκάθαρο ότι η περιοχή της κοινότητας Πλαγιάς βρίσκεται στο κλοιό του κορωνοϊού. Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολη, αφού τα κρούσματα είναι αρκετά και το ιικό φορτίο πολύ υψηλό. Αν η μεταδοτικότητα δεν προσεχθεί και σταματήσει τώρα , μπορεί να φέρει την κοινότητα Πλαγιάς ένα βήμα πριν από αυστηρά μέτρα αποκλεισμού. Χρειάζεται ψυχραιμία και μια κοινή προσπάθεια. Η ατομική ευθύνη έχει πλέον τον πρώτο λόγο, είναι πλέον υποχρέωση όλων να τηρήσουμε τα μέτρα των ειδικών, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας. Κατά την έξοδο από το σπίτι πάντα να χρησιμοποιούμε μάσκα και να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και αποστάσεων. Επίσης θα πρέπει να γίνεται σε κάθε επαφή, απολύμανση χεριών και κατά την επιστροφή στο σπίτι σχολαστικό πλύσιμο χεριών πριν από κάθε δραστηριότητα. Ο περιορισμός της νόσου COVID-19 είναι ευθύνη όλων μας. Επίσης να σας γνωστοποίουμε οτι πήραμε μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης του χώρου που διενεργήθηκαν τα τεστ, λόγο της πιθανής επιβίωσης του ιού στο περιβάλλοντα χώρο απο εξειδικευμένο προσωπικό, που ανέλαβε υπεύθυνα την απολύμανση ενάντια του ιού”, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι χθες ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ μόλις ένα κρούσμα στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας γιατί πιθανότατα τα 7 που προέκυψαν από τα rapid test στην Πλαγιά δεν ενσωματώθηκαν. Αυτό λογικά θα συμβεί στις σημερινές (24/03) ανακοινώσεις.