Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει ο χαμός των δύο επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο στη Σάμο, που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το iefimerida, ο Ελληνας επιβαίνων, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη ζωή του, ήταν πιλότος, απόστρατος, και τα καλοκαίρια απασχολούνταν στα ελικόπτερα βοηθώντας στην επικοινωνία των πληρωμάτων με το έδαφος.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και χθες, επιχειρώντας με τους υπολοίπους τρεις, με το νοικιασμένο πυροσβεστικό ελικόπτερο, στη μεγάλη φωτιά στη Σάμο. Στην προσπάθεια υδροληψίας, ενώ οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν ήταν ιδανικές, αλλά φυσούσαν δυνατοί άνεμοι και ο κυματισμός ήταν έντονος, το ελικόπτερο τούμπαρε, με αποτέλεσμα οι τέσσερις επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Οι δύο, ο Ελληνας και ο Ρουμάνος, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και παρά τις προσπάθειες των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, που προσπάθησαν με ΚΑΡΠΑ να τους επαναφέρουν, δεν τα κατάφεραν.

Ποιος είναι ο 49χρονος Ελληνας που έχασε τη ζωή του στη συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας μεταφραστής που ανασύρθηκε νεκρός είναι ο Θ.Β., 49 ετών, με καταγωγή από την Πρέβεζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν απόστρατος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα. Κάτοικος Γλυφάδας, αφήνει πίσω του δύο παιδιά, ηλικίας 16 και 10 ετών.

Το iefimerida επικοινώνησε με φίλο της οικογένειας του 49χρονου στην ιδιαίτερη του πατρίδα στην Πρέβεζα, όπου το κλίμα είναι βαρύ. Όπως δήλωσε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Μια πάρα πολύ καλή οικογένεια. Ήταν απόστρατος στρατιωτικός και ο αδελφός του είναι στρατιωτικός γιατρός στα Γιάννενα. Το μάθαμε αμέσως από συγγενείς. Ήταν πιλότος και είχε βγει στη σύνταξη. Εργαζόταν στην πυρόσβεση και επικοινωνούσε με τις δυνάμεις εδάφους. Οι ώρες είναι δύσκολες για όλους μας».

Φίλοι και συγγενείς εκφράζουν τη θλίψη τους στο Facebook του 49χρονου:

Πηγή: iefimerida.gr