Ακαρνανικά Νέα

Συμβαίνουν όταν το μωρό χτυπάει το σημείο G – Είναι σπάνιο…

Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι βίωσε οργασμό κατά τη διάρκεια του τοκετού και λέει ότι τον πέτυχε εστιάζοντας απλώς στην αναπνοή της αντί να βασίζεται σε φάρμακα για να ανακουφιστεί από τον πόνο. Η 36χρονη, Hanna Faustino, από το Caistor Centre του Καναδά, έφτασε στην κορύφωση ενώ έκανε οκλαδόν για να γεννήσει το δεύτερο παιδί της, την Kaiya, τώρα επτά ετών – εστιάζοντας στην αναπνοή της.

Η μαμά των τριών παιδιών λέει ότι η αίσθηση που πέτυχε ήταν παρόμοια με εκείνη του οργασμού και είχε ίδια εμπειρία με το τρίτο της παιδί, Terran, που τώρα είναι τεσσάρων χρονών.

Η Hanna, μια εκπαιδευτική βοηθός, είπε: «Κατά τη γέννα παρέδωσα το μυαλό μου στο σώμα μου και είχα παρόμοιες αισθήσεις με έναν οργασμό» σημείωσε. «Βρήκα έναν ρυθμό αναπνοής και είχα τον άντρα μου να με υποστηρίζει» πρόσθεσε.

«Ήταν πραγματικά φυσικό να πιέζεις και οι συσπάσεις δεν ήταν τόσο επώδυνες. «Είχα αυτή την πληρότητα και δεν ήθελα να σταματήσει το συναίσθημα. «Δεν ήταν το ίδιο με έναν οργασμό, αλλά ήταν μια πραγματικά βαθιά στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. «Ήταν μια ευλογία», μεταδίδει η DailyMail.

Η αίσθηση που ένιωσε η Χάνα είναι γνωστή ως οργασμός ή εκστατικός τοκετός και σύμφωνα με το Healthline, είναι «η ιδέα ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να βιώσουν έναν οργασμό (ή πολλούς) κατά τη διάρκεια του τοκετού. Αυτός ο οργασμός θα μπορούσε να συμβεί αυθόρμητα ή ως αποτέλεσμα αυνανισμού ή ακόμα και σεξουαλικής επαφής».

Συμβαίνει επειδή το μωρό κινείται μέσα από μέρη του σώματός σας που εμπλέκονται στη σεξουαλική ευχαρίστηση και κατά τη διάρκεια του τοκετού, απελευθερώνετε μια σειρά από ορμόνες, συμπεριλαμβανομένης της ωκυτοκίνης – μια από τις ίδιες ορμόνες που σας κάνουν να νιώθετε καλά κατά τη διάρκεια ενός οργασμού.

Ενώ οι γεννήσεις με οργασμό είναι πιθανές, είναι εξαιρετικά σπάνιες καθώς μια μελέτη εκτιμά ότι συμβαίνει μόνο στο 0,3 τοις εκατό των κολπικών γεννήσεων. Και όσοι κορυφώνονται κατά τη διάρκεια του τοκετού, το κάνουν βιώνοντας έναν κολπικό οργασμό, που σημαίνει ότι το μωρό χτυπάει το σημείο G καθώς το γεννάτε.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι οργασμοί μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ανοχής στον πόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η εμπειρία ενός οργασμού κατά τον τοκετό μπορεί να μειώσει τον πόνο του τοκετού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ωκυτοκίνη – η ίδια ορμόνη που σας κάνει να νιώθετε καλά κατά τη διάρκεια ενός οργασμού – είναι αναλγητικό και αυξάνει την ανοχή στον πόνο.

newsbeast.