Ακαρνανικά Νέα

Στην Βόνιτσα με αφορμή τα εγκαίνια του οδικού άξονα Ακτιο Αμβρακία ο οποίος θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο Σαββατοκύριακο, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας κ.Μητσοτακης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο BARCODE CAFE στην παραλία της Βόνιτσας ο Δήμαρχος της πόλης κ.Κασολας, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Ν.Δ. Ακτίου Βόνιτσας κ. Δημακας, ο προεδρος της Τοπικης της ΝΔ και Αντιδήμαρχος κ. Βασιλάκος και πληθος κόσμου.

Μάλιστα στον κ. Δημάκα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τον θεωρεί γούρι του καθώς η τελευταία επίσκεψή του στην Βόνιτσα ήταν πριν τις Βουλευτικές εκλογές του 2023 στο ίδιο κατάστημα και το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν εκκωφαντικό υπέρ της ΝΔ.

Διαβάστε όλη την ομιλία του Πρωθυπουργού:

«Ευχαριστώ, Δήμαρχε. Πρόεδρε, φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα. Φύγαμε από την Αθήνα με χιονόνερο και ήρθαμε στη Βόνιτσα με λιακάδα. Η Βόνιτσα βέβαια είναι γουρλίδικη, διότι την τελευταία φορά που ήρθα ακολούθησαν διπλές εκλογές και μας εκλέξατε και πάλι αυτοδύναμη κυβέρνηση, οπότε περιμένουμε αντίστοιχο αποτέλεσμα και στις ευρωεκλογές
Και βέβαια το αποτύπωμα της ανάπτυξης και της προκοπής πρέπει να μπορεί να φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δεν υπάρχουν για εμάς πολίτες β’ κατηγορίας. Δεν υπάρχουν ξεχασμένοι Έλληνες. Και μια περιοχή της χώρας, η Δυτική Ελλάδα, η οποία δικαιολογημένα μπορεί να αισθάνεστε ότι ήταν ξεχασμένη, έρχεται τώρα δυναμικά στο προσκήνιο και νομίζω ότι γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο, όλες και όλοι, να είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Θα συνεργαστούμε, αγαπητέ μου Δήμαρχε, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως το κάναμε τόσα χρόνια τώρα. Θέλουμε ισχυρούς Δήμους, για να μπορούν να λύνουν τα δικά σας τοπικά προβλήματα.

Θα συνεργαστούμε και με τους περιφερειάρχες σας. Εδώ, ξέρετε, συναντιούνται τρεις περιφέρειες: συναντιέται η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος -βλέπω και τον περιφερειάρχη Ηπείρου, και τον περιφερειάρχη της περιοχής σας και τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Είστε ένα ιδιότυπο «τριεθνές» εδώ.

Και αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι πράγματι η ανάπτυξη την οποία θα δει η Δυτική Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερη από την υπόλοιπη πατρίδα μας, ακριβώς επειδή είχατε μείνει πίσω και τώρα έχει έρθει η ώρα να καλύψετε το χαμένο έδαφος.

Θέλω και πάλι, φίλες και φίλοι, να σας πω από καρδιάς ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσες και σε όσους μας εμπιστεύθηκαν στις διπλές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού.

Και να σας επαναλάβω ότι για εσάς και για εμένα προσωπικά αυτή η σχέση εμπιστοσύνης την οποία έχουμε χτίσει είναι μια σχέση την οποία την τιμώ και θα την υπηρετήσω για όσο καιρό βρίσκομαι σε αυτό το αξίωμα.

Σας ευχαριστώ λοιπόν και πάλι πάρα πολύ για την αγάπη σας. Να ευχηθώ σε όλες και σε όλους να έχουμε μια καλή χρονιά. Και βέβαια ο καινούργιος δρόμος να είναι καλοτάξιδος και γουρλίδικος για την ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά.”

Δειτε video