Ακαρνανικά Νέα

Την ανακοίνωση της «Κάρτας Ελευθερίας», μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ, που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορωνοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορονοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 – 25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Προκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

Freedom Pass: Τι θα ισχύει

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass».

Τον λόγο πήρε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την κάρτα Ελευθερίας. Όπως είπε θα είναι διαθέσιμη σε γεννηθέντες από 1996 έως 2003, τα 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμα πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα χρησιμοποιούνται σε προεπιλεγμένες κατηγορίες.

Οι ανακοινώσεις

Κλείνοντας την παρουσίαση για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «για πρώτη φορά έχουμε σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού με οποιοδήποτε εμβόλιο» και τόνισε ότι «Ζητώ από τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία και να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους. Να αξιοποιήσουν το freedom pass γνωρίζοντας ότι το Κράτος στέκεται δίπλα τους και τους ευχαριστεί». «Όπως μου έχουν πει και άλλοι, δεν είχατε έως τώρα κάποιο οικονομικό όφελος» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ολοκλήρωσε την παρουσίαση λέγοντας: «Ένα μικρό ευχαριστώ από την Ελληνική Πολιτεία με μόνη υποχρέωση να κάνετε αυτό που ούτως ή άλλως θα κάνατε, δηλαδή να πάτε να εμβολιαστείτε, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους».

Σημαντικά σημεία της παρουσίασης:

    Σκέρτσος: Η Ελλάδα εμβολιάζει περίπου 100.00 πολίτες ημερησίως

    Απαιτείται μία αναπροσαρμογή της στρατηγικής που έχει στόχο την επίτευξη ανοσίας του πληθυσμού σε ποσοστό άνω του 80

    Ασφαλείς οπλίτες οι εμβολιασμένοι πολίτες.

    Μητσοτάκης: Η χώρας μας φαίνεται να κερδίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε πρώτα από όλα το σύστημα υγείας, αλλά και τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

    Εχει έρθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει τους περίπου 940.000 νέους από 18 έως 25 ετών. Από σήμερα ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους,. Με τον πρώτο εμβολιασμό τους προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ.

    Αφορά τους νέους που έχουν εμβολιαστεί και θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής.

    Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι κάτοχοι θα μπορούν να κάνουν πιο άνετες διακοπές. Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν.

    Η μετάλλαξη Δέλτα μας απειλεί όλους με μία νέα περιπέτεια.

    Η κυβέρνηση διαθέτει πρόσθετους πόρους σε κλάδους που τα χρειάζονται.

    Και αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος του σχεδίου για ομαλή μετάβαση στη μετά -Covid εποχή.

    Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους όπου η χωρητικότητα θα αυξηθεί σημαντικά. Ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Η κάρτα για τους νέους θα ονομάζεται Freedom Pass.

    Πιερρακάκης: Ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτισμικές δραστηριότητες.

    Διαθέσιμη σε γεννηθέντες από 1996 έως 2003.

    150 ευρώ διαθέσιμα πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

    Θα χρησιμοποιείται σε προεπιλεγμένες κατηγορίες.

    Θεοχάρης: Η κάρτα νέων με προνομιακές διευκολύνσεις για τους νέους που έχουν εμβολιαστεί είναι η απόδειξη ότι και το υπουργείο Τουρισμού συμμετέχει στην ενθάρρυνση του εμβολιασμού.

    Με την κάρτα νέων τα ταξίδια και η διαμονή σε τουριστικά καταλύματα απλοποιούνται.

    Η κάρτα νέων αποτελεί πρόσκληση επιστροφής στην κανονικότητα.

    Μενδώνη: Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης συνδράμει στο ότι γίνεται σαφές ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη δυνατότητα που παρέχει ασφάλεια για την επιστροφή στην κανονικότητα. Το πιστοποιητικό του εμβολιασμού προσφέρει την κάρτα ελευθερίας που σημαίνει ότι μπορούν να παρακολουθήσουν πολιτισμικές εκδηλώσεις χωρίς να επιβαρύνονται.

    Μητσοτάκης: Αυτή τη στιγμή έχουμε για πρώτη φορά σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού με όποιο επιθυμεί κανείς. Ζητώ από τους νέους μας να αδράξουν αυτή την ευκαιρία, να κλείσουν το ραντεβού τους το συντομότερο δυνατό. Σε αυτό το επίπεδο των 150 ευρώ το κράτος στέκεται δίπλα τους και τους ευχαριστεί.

Πηγή: iefimerida.gr