Ακαρνανικά Νέα

Την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και στην συχνότητα του Open στις 06:40 έγινε ζωντανή σύνδεση στην πρωινή εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” με τον  Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη, το ψάρεμα της Βασίλισσας του Αμβρακικού, την μία και μοναδική Γάμπαρη.

Πρωταγωνιστής η Γάμπαρη και συμπρωταγωνιστές οι Παναγιώτης και Σπύρος Μπούκουρας, παραδοσιακοί ψαράδες του Αμβρακικού από πάππου προς πάππου.

Για μία ακόμη φορά η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας φρόντισε να προβληθεί το ιδιαίτερο και μοναδικό αυτό αλίευμα που μας δίνει ο θαυμαστός θαλάσσιος κόσμος του Αμβρακικού Κόλπου. Ένας κόλπος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα με τα υπέροχα δελφίνια, τις χελώνες καρέττα – καρέττα, με 296 είδη πτηνών και με την μοναδική αργυροπελεκάνων, οι οποίοι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πουλί στον κόσμο με άνοιγμα φτερών 3,5 μέτρα.

Επίσης ο Αμβρακικός Κόλπος είναι πλούσιος σε αλιεύματα με κορυφαίο είδος την Γάμπαρη αλλά ξεχωριστή είναι και η Κουτσομούρα του Αμβρακικού όπως και η Σαρδέλα του.

Άλλωστε Γάμπαρη ζήτησε για να γευματίσει και ο Σον Κόνερι στο έργο του Τζέιμς Μποντ με τίτλο “Για τα μάτια της μόνο”.

Ο Νομός της Πρέβεζας είναι ένας ευλογημένος τόπος με ιδιαίτερες φυσικές αλλά και γαστρονομικές απολαύσεις.

Η υπέροχη Ανατολή του Αμβρακικού δίνει μαγευτικές εικόνες στον τηλεθεατή.

Ο Αμβρακικός Κόλπος είναι οικονομικός πλούτος για τον Νομό της Πρέβεζας.

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εξαίρετους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη για το υπέροχο αποτέλεσμα που βγήκε στους δέκτες των τηλεθεατών όπως επίσης και την αρχισυντάκτρια κα. Γεωργία Λινάρδου και τους συνεργάτες της στο κοντρόλ αλλά και τους φανταστικούς ψαράδες μπαμπά και γιο Παναγιώτη και Σπύρο Μπούκουρα.

Η Πρέβεζα είναι το διαμάντι της Ηπείρου.

Με Τιμή
Το Δ.Σ.