Ακαρνανικά Νέα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, υποδέχτηκαν στο Κτίριο Χρυσόγελου την έκθεση «Επιλογές Έργων της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών»,το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, στην Ι. Πόλη του Μεσολογγίου.

Η έκθεση, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών,   αποτελεί την έναρξη συνεργασίας που συνδέεται με μια περιοχή που άφησε το αποτύπωμά της  με το έργο της η διεθνώς αναγνωρισμένη χαράκτρια, Βάσω Κατράκη. Για τον λόγο αυτό, η Μαριάννα Κατράκη, εκπροσωπώντας το Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, αναφέρθηκε στο έργο της μητέρας της και την πολιτιστική παρακαταθήκη  που άφησε.

Την εκδήλωση χαιρέτησε  η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η Φλοράνς Χρηστάκη, Πρόεδρος της ΕΕΧ, και ο Νίκος Σταυρακαντωνάκης, μέλος ΕΔΙΠ στην ΑΣΚΤ και μέλος της ΕΕΧ, οι οποίοι και παρουσίασαν το σκεπτικό της έκθεσης και ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασίας.    

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, στο  μήνυμά του τόνισε σχετικά:  «Με ποιοτικές συνεργασίες σκοπεύουμε να αναδείξουμε κάθε πολιτιστική πτυχή της ΠΔΕ. Η έκθεση χαρακτικής και η συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών είναι η αρχή για μία νέα τροχιά αντίληψης και υλοποίησης δράσεων από την Περιφέρεια και ο Νοέμβρης να οριστεί ως  μήνας της Χαρακτικής στο κτίριο Χρυσόγελου ».

Η έκθεση λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας (εκτός Σαββάτου) κατά τις ώρες 10:30 – 14:00.