Ακαρνανικά Νέα

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει  από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η υλοποίηση του προγράμματος χρηματοδότησης / ενίσχυσης αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων ομαδικών ολυμπιακών αθλημάτων, που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες, μετά και την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η προσπάθεια για την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρη Νικολακόπουλου, είναι το πρώτο στην Ελλάδα που επιχορηγεί αθλητικά σωματεία για τις ανάγκες που ανέκυψαν από την πανδημία και διασφαλίζει υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα, τεστ RAPID και PCR) αντί για έξοδα μετακίνησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ενίσχυση 46 τμημάτων αθλητικών σωματείων της Δυτικής Ελλάδας και είναι συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.

«Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια η οποία άρχισε σαν ιδέα προτού φύγει το 2020 και μέσα στο 2021 οριοθετήσαμε το στόχο μας και αποφασίσαμε ότι είναι αναγκαίο να στηρίξουμε  τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα οποία αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες ολυμπιακών αθλημάτων. Η επιδίωξή μας ήταν να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τις άλλες περιφέρειες, για ενίσχυση όχι μετακινήσεων αλλά αναγκών εξαιτίας της πανδημίας. Σίγουρα  δεν  ήταν μια εύκολη διαδικασία, αφού υπήρξαν πολλές υπηρεσιακές διεργασίες όπως και μεγάλη προσπάθεια, η οποία όμως στέφθηκε με επιτυχία και είχε αίσιο τέλος. Μας ευχαριστεί ότι φτάσαμε σε θετικό αποτέλεσμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα γινόταν και γι’ αυτό, προσωπικά ευχαριστώ όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τους συνεργάτες  μου οι οποίοι όλο αυτό τον καιρό εργάστηκαν αδιάλειπτα και με σθένος» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, καταλήγοντας: «Είμαστε δίπλα στα αθλητικά σωματεία και με στοχευμένες παρεμβάσεις τα βοηθάμε, έχοντας κατά νου πάντα ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί το πιο ζωντανό κύτταρο της αθλητικής κοινότητας και θα πρέπει να παραμείνει ζωντανός στη κρισιμότερη καμπή της σύγχρονης ιστορίας».