Ακαρνανικά Νέα

Πρόκειται για κατάστημα με μαντζούνια που, όπως ισχυρίζεται η ομάδα, θεραπεύουν τον κορωνοϊό.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι έγιναν πρόσφατα γνωστοί μετά την εισβολή τους σε διαγνωστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη ζητώντας να κάνουν έλεγχο για τα rapid test, έχουν ανοίξει κατάστημα στην Αράχωβα, με την ονομασία… υπουργείο θεραπείας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για ένα κατάστημα που προσφέρει από φυσικές «θεραπείες» με γαϊδουράγκαθο και φασκόμηλο για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μέχρι… δωρεάν rapid test σημειώνοντας ότι εκεί δεν υπάρχει νόμος για τον κορωνοϊό.

«Είχαν φέρει εμβόλιο σε… σπρέι»

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας, Γιάννης Σταθάς, είπε πως τα άτομα αυτά δραστηριοποιούνται στην περιοχή τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ είπε πως διακινούσαν σπρέι, το οποίο ισχυρίζονταν πως είναι εμβόλιο για τον κορονοϊό, από τον Μάρτιο του 2020.

Ο ίδιος είπε ότι παλιότερα τα άτομα αυτά, που κάποια μένουν μόνιμα στην περιοχή, είχαν απασχολήσει τις αρχές για μη χρήση μάσκας, αλλά και για την προτροπή σε τρίτους να μη φορούν μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό.

«Έχει επιληφθεί η αστυνομία και ο δήμος ώστε να γίνουν τα νόμιμα, για τη λειτουργία του καταστήματος. Παλιότερα είχαν λάβει πρόστιμα για μη χρήση μάσκας» σημείωσε.

«Δεν τους παίρνουμε σοβαρά εμείς στην περιοχή, δεν ενοχλούν στην περιοχή. Το μαγαζί είναι θέμα των αρχών. Κινούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό» είπε ο δήμαρχος.

newsbeast.gr