Ακαρνανικά Νέα

Η Αντονέλα Παλμιζάνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20 χλμ βάδην γυναικών που διεξήχθησαν στο Σαπόρο, στο πλαίσιο της 8ης ημέρας των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Η Ιταλίδα βαδίστρια τερμάτισε σε 1:29:12 και άφησε στη δεύτερη θέση την Κολομβιανή Σάντρα Λορένα Αρένας με 1:29:37 και στην τρίτη την Κινέζα Χονγκ Λιου, νικήτρια το 2016 στο Ρίο, με 1:29:57. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε στην 8η θέση με 1:31:24 και βελτίωσε το φετινό ρεκόρ της, μετά από μια εξαιρετική κούρσα.

Η Κυριακή Φιλτισάκου κατετάγη 29η με 1:36:51, στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση, και η Παναγιώτα Τσινοπούλου 53η με 1:47:19, μένοντας αρκετά πίσω από τα ατομικά τους ρεκόρ. Ντρισμπιώτη και Τσινοπούλου συμμετείχαν για 2η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ντρισμπιώτη, αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, έκανε πολύ καλή κούρσα, επέλεξε στα πρώτα χιλιόμετρα να μείνει σχετικά πίσω και σταδιακά να ανεβάζει το ρυθμό της. Από το 10ο χιλιόμετρο κι έπειτα όλο και ανέβαινε θέσεις, με αποκορύφωμα τα τελευταία δύο χιλιόμετρα, όπου από την 12η θέση ανέβηκε στην 8η θέση. Χαρακτηριστικό της εξαιρετικής εμφάνισης που έκανε η Ελληνίδα αθλήτρια, είναι πως ήταν η τρίτη Ευρωπαία στον αγώνα, γεγονός που επιβεβαιώνει το αγωνιστικό της επίπεδο. Η Ντρισμπιώτη πραγματοποίησε την τρίτη καλύτερη παρουσία Ελληνίδας στο αγώνισμα, μετά το χρυσό μετάλλιο της Τσουμελέκα στην Αθήνα και την έβδομη θέση της Παπαγιάννη στην ίδια διοργάνωση.

Πηγή: iefimerida.gr