Ακαρνανικά Νέα

Με βάση την  ανακοίνωση της  Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας, που απαιτεί να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών, το ΔΣ Ακτίου Βόνιτσας στη συνεδρίαση του, στις 13/4/2021 ψήφισε ομόφωνα μετά απο πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου – Βόνιτσας, το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας στέκεται στο πλευρό  της μικρομεσαίας αγροτιάς και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της και ζητάει να παρθεί πίσω η δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών που συμμετείχαν  στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φτωχών αγροτών σε όλη τη χώρα το Φλεβάρη του 2019, που για μια ακόμα φορά βγήκαν αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας την επιβίωσή τους, το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να παραμένουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τη γη. Για να μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι, οι οικογένειες και τα παιδιά τους μια ανθρώπινη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

  • Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε.
  • Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα τους, που το έχουν κατακτήσει με τους αγώνες τους, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.
  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης