Ακαρνανικά Νέα

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν ανά την επικράτεια  οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8.00 πμ και θα διαρκέσει ως τις 8.00 μμ .

Υπό την εποπτεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Ακτίου –Βόνιτσας θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα : Στη Βόνιτσα , στα γραφεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ( απέναντι από τα ΕΛΤΑ) και στην Πάλαιρο στην αίθουσα ΄΄ Σπύρος Αχείμαστος΄΄ .

«Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία στις 10 Σεπτεμβρίου»

  1. Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

  •  Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

  •  Πού ψηφίζω;

 Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας. Τα εκλογικά τμήματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

  •   Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

  •  Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

 Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Το Οργανωτικό γραφείο

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ