Ακαρνανικά Νέα

Με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρου Δημητρογιάννη, συγκλήθηκε η πρώτη συνέλευση για το  Δίκτυο Περιφερειών και Δήμων «Climattica» για την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετέχει ως ιδρυτικό μέλος.  Συνολικά συμμετέχουν τέσσερις Περιφέρειες και 22 Δήμοι της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ορίστηκε το πρώτο 13μελες ιδρυτικό συμβούλιο, μέλος του οποίου αποτελεί και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οργανωτικά  και διαδικαστικά ζητήματα του νέου εγχειρήματος, ενώ τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η κοινή προσπάθεια για επιτάχυνση της λειτουργίας του νέου Δικτύου και των αποτελεσμάτων  που μπορεί να επιφέρει. Το Δίκτυο στοχεύει να αφυπνίσει σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η κλιματική αλλαγή, αλλά και να αναδείξει τις ευκαιρίες στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της διαχείρισης θαλάσσιων και λοιπών αποβλήτων. Επίσης προωθεί τη φιλοσοφία του θετικού οικολογικού αποτυπώματος.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ

Εξάλλου, ο κ. Δημητρογιάννης, συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας μεταξύ των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας, ώστε να συντονιστεί ο προγραμματισμός για την ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών, στο πλαίσιο της κοινής συνεργασίας και στόχευσης που έχει αποφασιστεί από τις δύο Περιφέρειες.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η κοινή προσπάθεια για διοργάνωση εκδηλώσεων το επόμενο έτος στη λίμνη και ειδικότερα συγκεκριμένες δράσεις που θα επιφέρουν άμεσα οφέλη προβολής και προστασίας της, όπως και προάσπισης των πλούσιων υδάτινων πόρων.

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας  Άρης Τασιός, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι των όμορων της λίμνης  Δήμων.