Ακαρνανικά Νέα

Στο κρατικό χρήμα και συγκεκριμένα στα κονδύλια που υπάρχουν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στρέφεται τώρα ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο «Διπλής Ανάπλασης» στον Βοτανικό, το οποίο προβλέπει την ανέγερση νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» στη σημερινή της, έκτακτη, συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή του δήμου Αθηναίων καλείται να εγκρίνει την υποβολή αιτήματος προς το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 89 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Αθηναίων ζητά 1 εκ ευρώ το 2021, 40 εκ το 2022, 40 εκ το 2023 και 7.915.440 εκ ευρώ για το 2024.

Όπως δημοσιεύει το aftodioikisi.gr, επί της ουσίας ο δήμος θέλει να παρουσιάσει το έργο της διπλής ανάπλασης και ειδικά του γηπέδου του ΠΑΟ ως δημοτικό έργο. Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο θα παραχωρηθεί στην ομάδα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα 99 χρόνια, άνευ ανταλλάγματος.

Η όλη εξέλιξη δημιουργεί ερωτηματικά.

Στο μνημόνιο που υπεγράφη, για τη «διπλή ανάπλαση» το 2020, δεν συμμετείχε το υπουργείο Περιβάλλοντος που τώρα καλείται να βάλει το χέρι στη τσέπη.

Επιπλέον το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων και τα λιγοστά λόγω δύσκολων εποχών κονδύλια που διαθέτει είναι η πρώτη ύλη στη δύσκολη υπόθεση της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Πως θα δικαιολογηθεί η εκταμίευση ενός τόσο μεγάλου ποσού και ειδικά αυτή την περίοδο;

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της διπλής ανάπλασης ανέρχεται στο ποσό των 258,5 εκ ευρώ.