Ακαρνανικά Νέα

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 4 Αυγούστου στη κοινότητα Παλιαμπέλων (θέση Βαρκό) του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, αλλά χάρη στην έγκυρη επέμβαση των κατοίκων της περιοχής, της Πυροσβεστικής, της Τοπικής κοινότητας και της πυρασφάλειας του Δήμου τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και λίγο αργότερα κατασβέστηκε.

Η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό και με πληροφορίες η εστία της πυρκαγιάς μπορεί να μην ήταν πολύ μεγάλη, αλλά στην περιοχή έπνεαν άνεμοι και αυτό προκάλεσε ανησυχία. Μάλιστα για αρκετή ώρα έκλεισε και η Εθνική Οδό Βόνιτσας – Αμφιλοχίας και στα δύο ρεύματα.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, μετά και τις σχετικές προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες σε ολόκληρη την χώρα.

Ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις συναρμόδιες αρχές της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας, συνεπικουρώντας τον ήδη υπάρχοντα σχεδιασμό και κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας.

Καλούμε όλους τους δημότες να βρίσκονται αφενός σε επαγρύπνηση και αφετέρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πρέπει όλοι μας να προφυλάξουμε τη ζωή και την περιουσία των συνανθρώπων μας. Μόνος του κανείς δεν μπορεί. Σας χρειαζόμαστε όλους.

Εκ του Δήμου